Skip to content
Economic Politică

Transportatorii români riscă să fie grav afectați. Hossu: Sunt vizați de măsuri neconcurențiale

www.editie.ro

Vineri au avut loc două proteste ale transportatorilor rutieri din România, atât la București, cât și la Bruxelles, la adresa modificărilor legislative cuprinse în Pachetul Mobilitate.

Transportatorii rutieri din România se tem că măsurile din Pachetul de Mobilitate îi vor scoate de pe piaţa din Europa de Vest şi că măsurile reprezintă o strategie de preluare a celor mai bune companii din ţările de Est.

Pentru a afla în ce măsură noile măsuri au un caracter protecționist și în dezavantajează pe transportatorii români, în avantajul celor din Vestul Europei, PSNews a luat legătura cu Bogdan Hossu, liderul sindicatului CNS Cartel Alfa.

Prin condiționările pe care le introduc, modificările legislației europene în domeniul transporturilor rutiere, incluse în așa numitul Pachet de Mobilitate, au un caracter relativ neconcurențial.

Este o nișă de afaceri. În fapt, se dorește limitarea operatorilor turci din domeniu, dar afectați profund vor fi transportatorii români”, a declarat Bogdan Hossu, în exclusivitate pentru PSNews.

Reprezentanții transportatorilor rutieri din România au cerut, în nenumărate ocazii, sprijinul clasei politice de la București, pentru o reprezentare cât mai eficientă la Bruxelles a intereselor economiei românești.

Transportatorii români ar trebui să aibă susținerea politicienilor de la București, pentru că Pachetul Mobilitate le aduce mari prejudicii. Din păcate, nu se întâmplă asta.

Acțiunile de protest au fost organizate de organizațiile transportatorilor. Este acțiunea lor, pentru care au avut cel mult sprijinul individual al unor parlamentari”, a adăugat Bogdan Hossu.

Peste peste 60.000 de camioane din România lucrează în Europa de Vest. Contribuția transporturilor rutiere la exportul de servicii din România este de peste 5 miliarde euro, anual, conform reprezentanților transportatorilor români.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *