Skip to content
Economic Social

Transportatorii vor să blocheze Piața Victoriei pentru că Guvernul n-a dat OUG-urile promise

Transportatorii anunță că vor protesta, în 20 martie, de la ora 8.30, în Piață Victoriei, fiind nemulțumiți că Guvernul nu adopta ordonanțele de urgență în domeniul transporturilor de pasageri, pe care le-a promis.

Ei spun că acest sector de activitate nu s-a mai întâlnit niciodată cu un asemenea moment, ce riscă să blocheze iremediabil transportul rutier național și județean de pasageri.

„După alte două săptămâni, mult așteptatele ordonanțe de urgență în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare. Federația Operatorilor Români de Transport – F.O.R.T. consideră că sectorul de activitate în cauza nu s-a mai întâlnit niciodată cu un asemenea moment, ce riscă să blocheze iremediabil transportul rutier național și județean de pasageri”, precizează Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) într-un comunicat pe pagina de Facebook.

Transportatorii cer Guvernului eliminarea sintagmei „în mod repetat” din legea taximetriei pentru a combate eficient transportul ilicit de persoane și prelungirea programelor interjudețean și județene de transport pasageri.

Orice altă completare adusă acestor două modificări esențiale, nu reprezintă altceva decât încercări disperate ale unor indivizi de a modifică legea pentru acoperirea unor ilegalități sau situații litigioase. În dată de 20 Martie, în Piață Victoriei, începând cu ora 08.30, glasul celor ce susțîn aceste modificări, cu siguranță o să fie auzit.

Protestul se desfășoară pe modelul celui ce a declanșat modificarea legii RCA, la acesta participând membrii federației din întreagă țară, prezenți la manifestare cu autobuze, autocare și autoturisme„, se mai arată în comunicatul FOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *