Skip to content
Galați Știri locale

Transportul în comun din Galaţi „resuscitat” cu 20 de minibuze noi

sustainable-bus.com

Condiţiile din transportul public gălăţean se vor îmbunătăţi prin modernizarea flotei auto a Transurb SA care va beneficia, până la sfărşitul acestui an, de un număr de 20 de minibuze moderne. Primarul municipiului Galaţi a anunţat că a fost scos la licitaţie contractul de achiziţie pentru 20 de minibuze performante pentru transportul public local şi până în data de 18 martie aşteaptă ofertanţi. „Achiziţionăm, pentru prima dată, minibuze noi. Una dintre priorităţile mele rămâne modernizarea transportului public în comun. Dorim să cumpărăm 20 de minibuze moderne, pentru transportul călătorilor, care vor fi dotate cu sistem automat de taxare, cu instalaţii de încălzire şi aer condiţionat, precum şi cu trape de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. Aceste autobuze, care vor transporta minim 21 de călători, sunt necesare pentru un acces facil, în special pe străzile secundare. Am scos la licitaţie contractul de achiziţie, iar până pe data de 18 martie aşteptăm ofertanţii”, spune edilul oraşului Ionuţ Pucheanu.

Achiziţia lansată pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SICAP) are o valoare maximă de 4.371.000 lei, adică aproape un milion de euro, iar termenul de livrare este de 6 luni din momentul semnării contractului, conform monitoruldegalati.ro

De asemnea, primarul a anunţat că în curând va fi lansată şi licitaţia pentru achiziţionarea celor 50 de autobuze electrice hibrid, reamintind şi faptul că Galaţiul va beneficia de 18 tramvaie noi. „În curând, va fi lansată şi licitaţia pentru achiziţionarea celor 50 de autobuze electrice hibrid. Totodată, gălăţenii vor beneficia şi de tramvaie noi, 10 dintre acestea vor fi achiziţionate prin intermediul Ministerului Dezvoltării, iar 8 de către noi„, spune Ionuţ Pucheanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *