Transportul materialelor electorale de la secţiile de votare, suspendat în mai multe zone din ţară

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Transportul materialelor electorale de la secţiile de votare către Birurile Electorale judeţene a fost suspendat, în mai multe zone din ţară, angajaţii din structurile Ministerului Afacerilor Interne rămânând să asigure paza secţiilor de votare, în exterior, conform atribuţiilor. Decizia de suspendare a fost luată pe fondul oboselii membrilor birourilor electorale şi pentru a evita situaţii în care unii dintre aceştia să ajungă la spital.

Unul dintre judeţele unde transportul sacilor cu buletine de vor din secţii către Biroul Electoral a fost suspendat este Maramureş.
”Vă informăm că la nivelul judeţului Maramureş s-a suspendat transportul materialelor electorale de la circumscripţiile birourilor electorale la Biroul Electoral Judeţean, context în care atribuţiile structurilor Ministerului Afacerilor Interne, şi mă refer aici la Poliţia Română, la Jandarmeria Română şi la celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au drept atribuţii pe siguranţa acestor locaţii, la zona exterioară a acestora. Personalul Ministerului Afacerilor Interne nu are acces în incinta în care sunt ţinute materialele electorale, în care sunt ţinute voturile, procesele verbale sau celelalte materiale electorale. De asemenea, personalul Ministerului Afacerilor Interne nu participă la numărarea voturilor, nu avem atribuţii în acest sens”, informează, marţi, oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş.
Aceştia precizează că angajaţii MAI au atribuţii în ceea ce priveşte siguranţa transportului materialelor electorale de la secţia de votare către locurile de depozitare – Birouri Electorale sau la celelalte zone în care sunt depozitate aceste materiale.
”Acele locaţii sunt sigilate şi predate de către preşedinţi sau de către reprezentanţii Birourilor Electorale sau celelalte zone unde sunt depozitate, pe proces verbal, structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Acea încăpere este sigilată, nimeni nu mai are acces în acea încăpere, şi nici personalul Ministerului Afacerilor Interne, bineînţeles, până când aceste locaţii vor fi predate de către personalul Ministerului Afacerilor Interne către preşedinţi, tot pe bază de proces verbal. Au fost transmise către structurile Ministerului Afacerilor Interne dispoziţii clare să filmeze toate aceste predări, primiri şi predări de locaţie, astfel încât totul să fie transparent, totul să fie filmat. De asemenea, în afara transportului acestor materiale electorale, cum am spus şi anterior, colegii noştri vor asigura doar zona exterioară a încăperilor în care sunt depozitate aceste materiale electorale”, precizează IPJ Maramureş.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: