Transportul prin Portul Baltimore ar urma să se reia până la sfârşitul lunii aprilie

Sursă foto: X

Corpul de ingineri al Armatei SUA a declarat că se aşteaptă să deschidă un nou canal spre Portul Baltimore până la sfârşitul lunii aprilie, dând astfel cale liberă transportului comercial blocat de podul prăbuşit, iar apoi să restabilească accesul în port la capacitate maximă până la finalul lui mai, scrie Reuters.

Principalul canal a fost blocat de resturi de când nava Dali, care transporta containere şi era încărcată la capacitate maximă, a avut o problemă de natură electrică şi s-a izbit de un picior de sprijin al Podului Francis Scott Key în 26 martie, ducând la moartea a şase muncitori de la drumuri şi făcând ca podul autostradă să se prăbuşească în râul Patapsco. Corpul armatei, parte dintr-o echipă de la mai multe agenţii care asigură răspunsul la dezastrul de la Baltimore, a anunţat planurile cu o zi înainte de o vizită a preşedintelui Joe Biden, afirmând că în patru săptămâni canalul va fi disponibil pentru unele nave care transportă automobile şi echipamente pentru ferme.

Portul Baltimore se situează pe primul loc în Statele Unite în ceea ce priveşte volumul de autoturisme, camioane uşoare şi maşinării pentru ferme şi construcţii, potrivit statului Maryland. Mare parte din acest trafic a fost suspendat de la accident, deşi unele operaţiuni la terminale din afara zonei afectate s-au reluat. Anterior, în cursul acestei săptămâni, două canale auxiliare potrivit pentru nave de urgenţă, remorchere şi barje au fost deschise, câte unul pe fiecare parte a navei avariate, care este blocată sub resturi ale podului cu mii de containere şi un echipaj de 21 de marinari aflaţi încă la bord.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: