Transporturile, afectate de caniculă

Sursă foto: CFR Călători
Sursă foto: CFR Călători

Canicula afectează și transporturile. Traficul feroviar se desfășoară cu limitarea vitezei de circulație pe anumite intervale de cale ferată, iar pe șosele mașinile grele au restricții de circulație pe numeroase șosele.

Temperaturile de peste 40 de grade înregistrate în aer și peste 50 de grade la nivelul solului impun, pe anumite sectoare de cale ferată, reducerea vitezei de circulație a trenurilor cu 20-30 km/h față de viteza normală.

Pe ruta București Nord – Videle – Giurgiu, viteza maximă este de 50 km/h. În regionala Craiova și pe rutele Pajura – Aeroportul Henri Coandă și București Nord – Titu se circulă cu cel mult 70 km/h.

Măsuri de limitare a vitezei au fost luate și în cazul regionalelor Timișoara și Cluj. În toate cazurile, trenurile ajung la destinație cu întârzieri. Și pe șosele sunt restricții de circulație pentru mașinile grele. Nici astăzi nu este permisă circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone, între orele 12:00 și 20:00, pe mai multe sectoare de drumuri naționale din sudul țării. Sunt însă și excepții, precum transporturile de persoane, de animale vii și de produse perisabile, scrie rador.ro.

Oamenii de la drumuri vorbesc despre prevenirea deformațiilor majore ireversibile care pot apărea pe rețeaua rutieră în condițiile temperaturilor foarte ridicate. Se merge normal, în schimb, pe toate sectoarele de drumuri expres și autostrăzi, indiferent de temperatură.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: