Tranzacția Mega Image – Profi schimbă clasamentul jucătorilor din retail

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Tranzacția prin care grupul Ahold Delhaize a preluat lanțul Profi de la fondul de investiții Mid Europa Partners, pentru 1,3 miliarde de euro, schimbă polul de putere în retailul autohton, o piață evaluată la 142 de miliarde de lei în 2021.

Dacă ne raportăm la datele financiare aferente lui 2022, ultimele disponibile pentru toți jucătorii din piață, reiese că grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize devine lider de piață în România, în locul Lidl, cu afaceri nete consolidate în valoare de aproximativ 20,4 miliarde de lei, față de 18,5 miliarde de lei cât a raportat lanțul de discount al Lidl&Schwarz.

Conform datelor publicate de companii pe site-ul Ministerului de Finanțe, în 2022, Mega Image era al șaptelea jucător din piață, cu afaceri de 8,7 miliarde de lei, în timp ce Profi era pe locul trei, cu 11,7 miliarde de lei.

Dacă luăm în considerare și tranzacția prin care grupul francez Carrefour a preluat lanțul cora de la Louis Delhaize, pentru care s-a obținut deja acordul Consiliului Concurenței, Carrefour trece pe poziția a treia cu afaceri consolidate de 16,2 miliarde de lei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL