Skip to content
" "
Economie Societate

Tranzacție: Fondul de investiții ROCA preia Electroplast de la compania Italian Cable Company

Electroplast

Platforma de investiții și management ROCA, creată – cum a anunțat în premieră Profit.ro – de CITR, jucător pe piața de insolvențe, Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, frații Pavăl, proprietarii Dedeman, și producătorul de vagoane Astra Rail Industries din Arad pentru restructurarea și dezvoltarea companiilor aflate în dificultate, a preluat Electroplast Bistrița, brand românesc producător de cabluri electrice pentru infrastructura feroviară, devenind cel mai mare acționar al companiei. Platforma ROCA preia participații la companii aflate în dificultate financiară, pe care încearcă să le revitalizeze. Până în prezent a mai preluat acțiuni ale Frigotehnica, S-Karp, Eco Clima Industrial, Tremot.

Electroplast deținea 50% din titluri, restul participației aparținând mai multor persoane fizice. Pentru Electroplast, până la sfârșitul anului, ROCA își propune să obțină certificările necesare exportului în Germania și Austria, pentru 2020 fiind planificată expansiunea internațională în aceste piețe externe și nu doar, scrie profit.ro.

" "

ROCA a preluat acțiunile Electroplast de la compania Italian Cable Company S.P.A., producător de cabluri de alimentare și fire electrice pentru aplicații industriale. Împreună cu acționarii fondatori Electroplast, ROCA a formulat deja, un cadru de colaborare între cele două entități. Pentru finalizare, tranzacția mai are nevoie de avizul Consiliului Concurenței. În 2018, Electroplast SA a avut o cifră de afaceri de 82 de milioane de lei, estimările pentru 2019 fiind de depășirea sumei de 90 de milioane de lei, arată compania. Ultimele date publice, raportate pentru 2017, indică afaceri de 70,6 milioane lei, o pierdere de 6,8 milioane lei și datorii totale de aproape 60 milioane lei.

Compania a intrat pe piața românească în 1993, are peste 100 de angajați și și-a construit de la înființare și până în prezent un portofoliu diversificat de clienți, printre care se numără Telekom, Compania Națională de Căi Ferate CFR , Siemens, Alstom Franța, VLG. Produsele principale ale Electroplast sunt cablurile electrice din cupru sau aluminiu, cu o gamă de producție variată, atât în ce privește tipul și grosimea cablurilor cât și tipul de izolație folosită. De asemenea, compania deține un laborator de încercări modern, acreditat atât de RENAR (organismul național de acreditare în domeniu) precum și de AFER (autoritatea feroviară română), pentru încercări aferente domeniului feroviar. Infrastructura, alături de sectoarele auto, energetic, comercial, industrial, construcții civile și telecomunicații sunt principalele domenii de folosire a cablurilor fabricate de companie. În prezent, acționariatul ROCA numără nume precumAndrei Cionca, președinte CITR Group și asociații săi prin divizia de investiții CIT Resources, Astra Rail Management GMBH, frații Pavăl, prin PIF Industrial, Dan Șucu fondatorul Mobexert, BT Investments, compania de investiții a Băncii Transilvania, Theodora Popa, vice-președinta grupului Transavia și a Theodora Golf Club, Adolf Bâclea, fondatorul companiei Cosena, Vetimex Capital S.R.L., companie deținută de familia Korponay, fondatorii distribuitorului de produse veterinare Maravet SA. Cristian Ludovic Pop, fondatorul lanțului de magazine pet shop Animax, si Next Capital Solutions S.R.L., companie de servicii financiare destinate IMM-urilor și membră a grupului EOS.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *