Skip to content
Economie Societate

Tranzacție imensă în IT: Salesforce cumpără firma Tableau pentru 15,7 miliarde de dolari

Compania IT Salesforce, lider mondial în domeniul sistemelor de gestionare a relațiilor cu clienții (CRM), a anunțat, luni, că achiziționează firma Tableau, lider în domeniul softurilor de vizualizare de date, la o valoare de 15,7 miliarde de dolari, scrie startupcafe.ro.

Tableau ajută lumea să vizualizeze și să înțeleagă datele, iar Salesforce o ajută să se implice și să înțeleagă clienții”, a declarat Marc Benioff, președinte și co-CEO, Salesforce.

Întregul proces al achiziției este așteptat să se finalizeze până la sfârșitul lunii octombrie 2019.

În executarea tranzacției, Salesforce folosește serviciile de consiliere financiară ale Bank of America Merrill Lynch, iar Tableau pe ale Goldman Sachs & Co. LLC .

Pe partea legală, Salesforce este consiliat de avocații de la Wachtell, Lipton, Rosen & Katz și de la Morrison & Foerster LLP , iar Tableau de Cooley LLP.

Compania Salesforce a fost înființată în anul 1999, la San Francisco, de     antreprenorii americani Marc Benioff, Keith Block și Parker Harris. Pentru anul 2019, compania IT estimează încasări de aproape 20 de miliarde de dolari.

De partea cealaltă, Tableau a fost fondată în anul 2003, la Mountain View, California, de antreprenorii Christian Chabot, Chris Stolte și Pat Hanrahan. În prezent, firma are sediul central la Seattle, statul american Washington. În anul 2018, firma a raportat venituri totale de circa 840 de milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *