Skip to content
Economie

Tranzacțiile prin care Hidroelectrica intră pe piața energiei eoliene, aprobate de Consiliul Concurenței

hidroelectrica

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica S.A. a preluat companiile Crucea Wind Farm și Steag Energie Romania, potrivit unui comunicat al instituției.

Prin aceste tranzacții încheiate săptămâna trecută Hidroelectrica intră pe piața producției de energie eoliană. Totodată, sunt primele achiziții făcute de Hidroelectrica în ultimele decenii.

Hidroelectrica este unul din principalii producători și furnizori de energie din România și este controlat de statul român, prin Ministerul Energiei.

Activitatea principală a Crucea Wind Farm S.A. este producția și comercializarea energiei electrice în România, prin intermediul Centralei Electrice Eoliene Crucea Nord, cu o putere instalată de 108 MW, în timp ce Steag Energie Romania S.R.L. prestează servicii tehnice de inginerie și de monitorizare a serviciilor prestate de diverși furnizori pentru Crucea Wind Farm S.A.

Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *