Skip to content
Politică

Traseism politic de la USRPLUS la PSD. Ce spunea politicianul în 2019 despre social-democrați

george botoran facebook

Un fost candidat USRPLUS la Senat s-a înscris în PSD. George Botoran, fost candidat USR-PLUS la Senat, la alegerile parlamentare din 2020, a anunțat pe pagina sa de Facebook că se alătură „celor buni și recunoscători”.

„Mă alătur celor buni și recunoscători

Prima mea experiență politică s-a încheiat. Am ales cu câțiva ani în urmă să mă alătur unui grup politic nou, cu aspirații spre modernitate și spre eficiență politică. M-am poziționat la nivelul implicării totale atât în viața de partid cât și în campaniile publice care au urmat. Nu sunt un om care să stea în umbra altora pentru a vâna oportunități de a înainta. Nu sunt însă nici dintre cei care urmăresc pe cei așezați în umbră pentru a vâna poziții nemeritate și nemuncite. Până la urma urmei, doctrinar, grupul căruia mă alăturasem a alunecat spre populismul în care se furișează majoritatea politicienilor obosiți și neinspirați. Și a mai alunecat de pe malul meritocrației, cu care se lăuda la debut, în șanțul cumetriilor și al proiectelor cu mize mici, extrem de personale.

Constat acest lucru cu părere de rău și continui să fac politică într-un mediu mai dinamic și mai apropiat de valorile pe care le slujesc în plan social, în primul rând.

Sunt un om de afaceri, educat și format la școala societăților cu performanțe reale în toate domeniile. Îmi place acțiunea la capătul căreia așteptă întotdeauna un succes și îmi place să mă dedic cauzei celor mulți. Sunt cu siguranță un social-democrat cu o biografie destul de bogată în acțiuni civice și de sprijin a celor aflați în nevoie. Îmi plac planurile politice generoase, dedicate înfăptuirii marilor speranțe naționale și îmi place activitatea într-o echipă adevărată, pusă pe muncă prin perfecționare continuă și prin respect pentru munca fiecarui om din echipă. Social-democrația românească este extrem de ofertantă în acest sens, iar grupul social-democraților vâlceni, din care mă bucur să fac parte începând de acum, este unul dintre cele mai unite și mai performante din România. Mă alătur lor cu convingerea că vom face foarte multe lucruri bune împreună!”, scrie George Botoran.

La 23 mai 2019, înainte de alegerile europarlamentare din acel an, el distribuia un mesaj, pe Facebook prin care condamna PSD-ul și reprimarea protestului din 10 august 2018.

Doresc să îi salut pe toți prietenii cu care am lucrat în afara României! Așa cum am promis și am demonstrat, niciunul din voi nu a fost dat uitării! Sper să nu uitați nici voi de datoria față de țară și pe #26Mai să-i trimiteți acasă pe cei care și-au bătut joc de viitorul nostru!
Am pus mai jos o poză care să vă reamintească ce crede PSD despre cei 4 milioane de români din diaspora. Ne-au alungat din țară, ne-au gazat în Piața Victoriei pe 10 august, ne-au umilit desconsiderând munca noastră de peste hotare, au despărțit sute de mii de mame de copiii lor, iar de doi ani arată constant cât de mult îi disprețuiesc.
Pe 26 mai vă invit să le arătăm că PSD nu înseamnă România! Votul este unealta prin care îi putem înlătura pe infractori din funcții publice. Mergi la vot și alege Alianța 2020 USR PLUS!”, era mesajul distribuit atunci de Botoran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *