Skip to content
Politică

Traseismul, la el acasă: Meleșcanu schimbă din nou partidul. În ce formațiune politică s-a înscris

Inquam Photos / Octav Ganea

Traseismul politic e la el acasă: senatorul Teodor Meleşcanu a schimbat din nou partidul. Potrivit unui comunicat de presă, fostul ministru de Externe s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste, fondat de Dan Voiculescu.

„Dincolo de obiectivele politice contextuale şi de agendă publică imediată, consider că responsabilitatea esenţială a unei persoane care exercită o funcţie publică o reprezintă promovarea valorii umane ca esenţă a oricărui model social legitim. După o viaţă întreagă dedicată proiectelor social-liberale, asumarea identităţii umaniste este un pas firesc, care răspunde atât reperelor pe care le-am promovat întotdeauna – demnitate, echilibru, pragmatism – cât şi aşteptărilor concrete ale naţiunii noastre. Românii îşi doresc un proiect politic nou, capabil să depăşească vechile conflicte şi inerţii, să construiască trainic, nu să dărâme. Am încredere că umaniştii pot genera o astfel de schimbare şi mă voi strădui să contribui cu întreaga mea experienţă la succesul acestui proiect.”, a declarat Teodor Meleşcanu, conform unui comunicat al PP-USL.

În vârstă de 79 de ani, Meleşcanu a fost ministru al Apărării, ministru de Externe, şef al SIE. Membru PDSR, şi senator până în 1997, când a format Partidul Alianţa pentru România, în 2002 a devenit membru PNL în urma fuziunii dintre cele două formaţiuni,fiind ales vicepreşedinte. În 2004 a fost ales senator din partea Alianţei DA. Ulterior a devenit membru ALDE, de unde a fost exclus după ce a acceptat nominalizarea pentru preşedinţia Senatului din partea PSD.  În octombrie 2019, s-a înscris în Partidul Forţa Naţională, căruia i-a devenit preşedinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *