Skip to content
Politică

Traseismul politic continuă și în 2021: un lider PRO România a trecut la PNL

Inquam Photos / Octav Ganea

Traseismul politic continuă și în 2021. Miercuri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, fostul președinte al PRO România Alba, Horațiu Florea, a anunțat că a trecut la PNL. Anunțul politicianului a fost însoțit de o poză în care apare alături de Marius Hațegan, vicepreședintele Consiliului Județean Alba.

Horațiu Florea a candidat la ultimele alegeri locale, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba.

„Pentru mine, munca merge întoadeuna mai departe! Momentul acesta nu marchează un nou început, ci o continuare a promisiunii personale de a ma implica activ în comunitatea în care trăiesc. Începand de astazi, mă alatur celor care s-au dedicat performanței în județul Alba”, a scris Florea pe Facebook.

 

Amintim că la alegerile locale din 6 decembrie 2020, Pro România nu a atins pragul electoral de 5% care să-i fi permis intrarea în Parlament. La scurt timp după ce partidul său nu a intrat în Parlament, Victor Ponta a anunţat că se va dedica familiei şi proiectelor sale.

„Mulţumesc din suflet tuturor celor care mi-au fost alături în acest proiect. Acum este timpul pentru familie, pentru prieteni adevăraţi, noi proiecte şi noi provocări ! Numai bine prietenilor – numai bine tuturor celorlalţi! NEVER GIVE UP!”, spunea Victor Ponta.

În ianuarie partidele lui Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au decis să nu mai fuzioneze

„Conform concluziilor prezentate în urma discuțiilor cu reprezentanții ALDE, BEx (Pro România -n.r.) a decis convocarea Congresului Național Extraordinar pentru întreruperea demersurilor de fuziune a celor două formațiuni politice. Acceptând și respectând diferențele doctrinare și de viziune, PRO România și ALDE se vor concentra să reprezinte cât mai fidel interesul electoratului propriu. Cele două partide își vor continua eforturile și lupta pentru apărarea celor loviți deopotrivă de criză și de actuala guvernare”, se arăta într-un comunicat al Pro România.

Delegaţia Permanentă Naţională a ALDE, întrunită în data de 26 ianuarie a.c., a decis convocarea în data de 26 februarie 2021 a Congresului Extraordinar al partidului pentru denunţarea protocolului de fuziune cu PRO România şi întreruperea demersurilor de fuziune dintre cele două formaţiuni politice”, se arăta și într-un comunicat al ALDE.

Pro România și ALDE au avut un congres în care se decisese fuziunea cu o lună înainte de alegerile parlamentare, mai exact pe 8 noiembrie. Noul partid urma să se numească Pro România Social Liberal.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *