Skip to content
Alegeri locale 2020

Traseismul politic pe linia PNL – USR

Facebook

Se apropie alegerile și odată cu ele încep și mișcările în partide. Primul mare transfer după trecerea stării de urgență îl face USR, partidul care clama sus și tare că nu acceptă traseiști. Mai exact, deputatul liberal Marius Bodea, de la PNL, trece la USR Iași. Acesta va candida la șefia Consiliului Județean din partea USR-PLUS.

Marius Bodea, de 22 de ani în PNL, va merge la alegerile locale în tandem cu Cosette Chichirău, cea care va fi candidatul USR –PLUS pentru Primăria Iași. Bodea a fost nemulțumit de primirea lui Chirica în PNL La începutul lunii martie, Biroul Permanent Judeţean al PNL Iaşi a aprobat candidatura lui Mihai Chirica la funcţia de primar al municipiului Iaşi, precum şi candidatura ministrului interimar al Mediului, Costel Alexe, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. În semn de protest, șeful organizației municipale a PNL, Marius Bodea, și-a dat demisia din partid, urmat de prim-vicepreședintele Etienne Ignat, ambii fiind cooptați în USR.

Un mare pas înapoi pentru PNL: un partid istoric a ajuns îngenuncheat în fața unui pesedist rapace, așa cum este Mihai Chirica. Decizia Biroului Politic Județean al PNL Iași din această seară este o mare palmă dată liberalilor, votanților acestui partid și a simpatizanților deopotrivă (…). Această decizie este, în esență, o declarație de dragoste pentru PSD din partea șefilor PNL și o recunoaștere a competenței acestui partid și a liderilor săi, după ce decenii la rând i-am criticat, și care ne acoperă cu un strat gros de rușine, ce în final ni se va fi dovedit fatal”, declara Marius Bodea.

Deci, Bodea nu a plecat pentru că a pierdut candidatura din partea PNL la CJ Iași, fiind preferet Costel Alexe, a plecat că i-au fost încălcate principiile. Interesant, totuși, că a mers la USR și candidează fix pe funcția pe care o cerea și de la PNL. Oamenii noi în politică au început să învețe obiceiurile vechi În 2017, președintele USR, Dan Barna spunea: ”Este important să primim oameni în partid, respectând, însă, criteriile de integritate care au definit USR-ul. Adica să nu fie traseiști politici”.

Între timp, cei de la USR s-au mai gândit și au renunțat la idee. La fel au renunțat și la conceptul de ”oameni noi în politică”, Bodea făcând politică la vârf de 22 de ani. USR a început să renunțe la discursul lor pur și dur și să învețe schemele din politica românească, devinind, astfel, un partid cu obiceiuri vechi, deși încă nu ajuns la guvernare. De aici se naște întrebarea: Cum va arată partidul cu ”oameni noi” și ”fără penali” la guvernare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *