Traseistul Ciuhodaru vrea AUR la alegeri. Până unde merge lăcomia unui europarlamentar

Sursă foto: Facebook/ Tudor Ciuhodaru

Cine sunt oamenii din PSD puși de George Simion să candideze la Primăria Iași și în Parlament? – anunțul a fost făcut în urmă cu puține momente la Iași.

George Simion a anunțat că doi „traseiști” care au stat ani buni în PSD vor candida pentru funcții importante din partea AUR. Tudor Ciuhodaru, actual europarlamentar PSD, va candida la Primăria Iași.

Deputatul PSD, Marius Ostaficiuc, a fost racolat de George Simion zilele trecute și va candida la Parlament din partea AUR.

El a lucrat aproape toată viața la stat. Fără afaceri și bugetar de cursă lungă, Ostaficiuc acordă împrumuturi unor persoane fizice de sute de mii de lei și vinde, într-un singur an, mașini de zeci de mii de euro.

Marius Ostaficiuc este în PSD de 23 de ani – plimbându-l pe la Poșta Română, Primăria Iași sau Compania de Autostrăzi – iar acum a anunțat că nu se mai regăsește în PSD.

Înainte să lucreze la stat a fost  agent de asigurări și agent economic la o firmă de pază. Apoi, a fost consilier parlamentar, membru în CA de la Termoservice Iași, Salubris Iași, Poșta Română, CNADNR, consilier local Iași și deputat.

În declarația de avere Ostaficiuc nu apare ca un bugetar modest de cursă lungă. Are 3 terenuri, o casă și un apartament. Anul trecut a vândut 2 mașini în valoare de 50.000 de euro. Toți banii pe care îi câștigă pare că îi împrumută. Are 4 împrumuturi acordate unor persoane fizice și al cincilea unei firme – total de peste 700.000 lei.

Tudor Ciuhodaru, medic și europarlamentar PSD, a fost racolat de George Simion și va candida din partea AUR la Primăria Iași. Astfel, după ce a trecut pe la toate partidele, a umplut spațiul media cu tot felul de păreri medicale, Tudor Ciuhodaru intră în partidul lui Simion.

Ciuhodaru a câștigat, în 2022, de la Parlamentul European, suma de 165.000 de euro. Dar, același Ciuhodaru a câștigat 235.000 de lei, adică 4.000 euro/lună ca medic.

Tudor Ciuhodaru a fost ales europarlamentar pe lista PSD, in urma scrutinului din 26 mai 2019

In legislatura 2008-2012, a fost ales deputat pe listele Aliantei Politice PSD+Partidul Conservator. Din 11 ianuarie 2010 se alatura Grupului Independentilor din Senat si Camera Deputatilor.

Merge la Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei din 1 mai 2010, cand s-a infiintat partidul. A fost exclus din UNPR, dupa ce, in 15 iunie 2010, a votat motiunea de cenzura „Opriti genocidul social”, in ciuda unei decizii a conducerii UNPR.

La 9 ianuarie 2011 s-a inscris in Partidul Conservator, din care este exclus la 29 septembrie 2011. A facut parte din Comisia pentru administratie publica si amenajarea teritoriului, Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale, precum si din Comisia pentru sanatate si familie.

In legislatura 2012 si 2016, a fost ales deputat de Vaslui. A fost membru in PP-DD (pana in aprilie 2015); UNPR (intre aprilie 2015-martie 2016). Din martie 2016, a ramas membru PSD.

A fost vicepresedinte al Comisiei pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale si membru al Comisiei pentru sanatate si familie. A facut parte din Comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru avizarea Proiectului de Lege privind unele masuri aferente exploatarii minereurilor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana si stimularea si facilitarea dezvoltarii activitatilor miniere in Romania.

A câștigat un salariu uriaș de la spitalul de urgență Iași, deși el lucra și la Bruxelles și Strasbourg

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru, recent transferat la AUR, a câștigat un salariu uriaș de la Spitalul Clinic De Urgenta Prof. Dr. Nicolae Oblu Iasi, deși el lucra și la Bruxelles și Strasbourg: potrivit ultimei sale declarații de avere, el a câștigat în anul fiscal 2022 nu mai puțin de 235.802 lei de la acest spital de stat.

În septembrie 2019, Reporter Iași scria: „CIUHODARU, DAT DISPĂRUT: căutați-l pe doctorul cu normă întreagă la Neuro, unde nu vine cu săptămânile. Lăcomia unui europarlamentar”.

„Ciuhodaru o fi plătit după pontaj, dar acesta arată scriptic faptul că medicul își face norma în fiecare lună. De aproape doi ani, salariul lunar al acestuia este de circa 13.000 de lei net, corespunzând unei norme întregi”, scria această publicație.

Pe de altă parte, în același ani fiscal, 2022, Ciuhodaru a primit de la Parlamentul European 165.00 de euro.

În plus, el a avut timp și de activități didactice, primind de la Universitatea Apolonia suma de 2.457 de lei.

Declarațiile de avere arată că, în timp ce era europarlamentar, salariul să de la spitalul de stat din Iași a crescut: în anul fiscal 2020 a primit 204.891 de lei, inclusiv „urgențe” și „gărzi”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: