„Traseistul” Hodorogea, exclus din AUR. Rămâne cum a fost: consilier USR

Bogdan Hodorogea -USR

Dacă la finalul lui septembrie, AUR-iștii maramureșeni au ieșit public să se laude cu noile „transferuri”, astăzi se pare că frumosul a devenit urât și dragostea dintre Bogdan Hodorogea și Darius Pop s-a cam sfârșit, anunță jurnaliștii de la emaramures.ro

Într-o conferință de presă susținută ieri, Darius Pop a anunțat faptul că: „Ne dezicem de acele persoane care au vorbit în numele AUR și și-au atribuit funcții de conducere și au vorbit în numele nostru!”.

Povestea lui Hodorogea este una și mai încâlcită. Deși anunța lunile trecute că a trecut de la USR la AUR și chiar că a fost numit președinte AUR Baia Mare, așa zisul transfer nu putea fi făcut decât dacă demisiona și din poziția de consilier. Cu alte cuvinte, Bogdan Hodorogea a fost ales consilier local sub „drapel” USR, iar un transfer la un alt partid ar însemna că își pierde automat poziția din Consiliul Local Baia Mare. Dar, ce să vezi, acesta este în continuare consilier local. Ba mai mult, se prezenta peste tot ca președinte AUR Baia Mare. Dar el a fost, de fapt, mereu consilier USR.

Hodorogea, filmat când amenință un dezvoltator imobiliar

Bogdan Hodorogea a fost ales consilier local pe listele USR-PLUS, la alegerile din 2020. De numele său se leagă mai multe scandaluri. În iunie 2022, s-a lansat într-un „demers abuziv, cu caracter penal, dispunând suspendarea prezenței primarului în cadrul ședinței, îngrădindu-i astfel dreptul și obligația legală de a fi prezent”, relata emm.ro.

Șicanele între consilierul Hodorogea și primarul Cătălin Cherecheș erau mai vechi. Într-o ședință a Consiliului Local din luna februarie, edilul din Baia Mare a prezentat imagini în care Hodorogea vorbește cu un investitor căruia nu vrea să-i aprobe o investiție doar pentru că el este „mare șmecher la Urbanism”. 

Recent, Hodorogea a fost filmat cu o cameră ascunsă de un dezvoltator imobiliar local, în timp ce amenința că va dărâma un bloc, folosindu-se de poziția pe care o are în cadrul Consilului Local.

Hodorogea, care cu greu reușește să articuleze cuvintele și pare serios sub influența alcoolului, îi amenință pe dezvoltator că îi va demola blocul pentru că nu ar avea autorizație de construcție. Mai mult, acesta îl asigură pe antreprenor că nu va obține acea autorizație în nici un mod legal și îi spune că, dacă dorea documentul, trebuia să vină la el, pentru că toți șmecherii din imobiliare vin la el. Consilierul local întărește declarațiile prin a mai spune că EL este comisia de urbanism.

Printre altele, Hodorogea spune fără perdea că are o mare influență în Guvernul României și că oricând poate să dea un telefon, iar guvernanții îl vor întreba pe el ce e de făcut în Baia Mare, relatează Detectivul de presă.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: