Trebuie să intensificăm şi să urgentăm eforturile coordonate la nivel european pe palierul de sprijin militar

Klaus Iohannis

Bruxelles – Trimisul special AGERPRES, Oana Ghiţă, transmite: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, înaintea reuniunii extraordinare a Consiliului European, că trebuie intensificate şi urgentate eforturile coordonate la nivel european „pe palierul de sprijin militar” pentru Ucraina.

„Atacurile aeriene ale Rusiei asupra unor obiective civile, dar şi din sectorul energetic, ne arată încă o dată că trebuie să intensificăm şi să urgentăm eforturile coordonate la nivel european pe palierul de sprijin militar. Avem în atenţie şi situaţia mai amplă din Orientul Mijlociu. Eu voi reitera şi la nivelul Consiliului European condamnarea atacului recent al Iranului asupra Israelului. România este pe deplin solidară cu Israelul şi voi reafirma angajamentul nostru faţă de securitatea şi suveranitatea sa”, a spus Iohannis în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele a menţionat că în cadrul reuniunii Consiliului European vor fi abordate şi chestiuni legate de stimularea competitivităţii la nivel european.

Şeful statului a arătat că situaţia actuală a determinat „o reflecţie aprofundată privind relevanţa Uniunii Europene la nivel global, inclusiv din perspectivă economică”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL