Skip to content
Puterea Știrilor Video

Trecerea moțiunii ar putea rezolva și problema comisarului european. Daniel Fenechiu (PNL): Sunt sigur că noul Executiv va face o propunere civilizată

psnews.ro

Invitat la emisiunea ”Puterea Știrilor”, senatorul liberal Daniel Fenechiu a explicat eșecul Guvernului României de a propune un comisar agreat de Parlamentul European și de președinta Comsiei Europene, Ursula von der Leyen.

”Lucrurile sunt foarte simple, în Uniunea Europeană există un club al țărilor selecte, al țărilor fără probleme, unde noi, din păcate, nu suntem. Pentru că noi vrem să punem botniță la procurori, vrem să timorăm judecătorii, vrem să alungăm investitorii străini, venim cu politici iliberale, și aici mă refer la guvernul PSD, epoca Dragnea în principal, de care nici acum nu s-au dezis, și în acel moment lumea se uită strâmb la noi.

Rovana Plumb este o persoana care a avut formulată împotriva domniei sale o plângere penală, dar Parlamentul s-a opus, apoi are o problemă în declarația de avere cu niște sute de mii de lei pe care e foarte greu să-i strângi dintr-o leafă de parlamentar din România, are o problemă de imagine destul de serioasă inclusiv în România, de când fiul domniei sale circula cu o mașină înmatriculată în Bulgaria.

Atunci tu, Guvernul României, în loc să vii cu o persoană dincolo de orice îndoială, vii cu o persoană care are – haide să zicem așa -, are o serie de pete în dosarul de candidat, este cât se poate de firesc ca anumite persoane, grupuri din Parlamentul European să le speculeze, pentru că, totuși, portofoliul Transporturilor e un portofoliu important.

Asta înseamnă că tu sfidezi ordinea, sfidezi normalitatea! Președintele Iohannis i-a spus în repetate rânduri, toată lumea i-a spus…”, a spus Daniel Fenechiu la ”Puterea Știrilor”.

Senatorul susține că și cea de-a doua propunere, Dan Nica, este la fel de neinspirată, amintind de dosarul penal în care fostul ministru al Comunicațiilor a fost cercetat.

”Dan Nica este, la rândul său, o persoană controversată. E foarte vechi în politică, în jurul lui circulă multe legende… Nu știu dacă are probleme în declarația de avere, dar nu uitați că și el a fost cercetat penal în dosarul Microsoft. Apoi, dacă președinta Comisiei Europene îți cere să vii cu o femeie, iar tu vii cu un bărbat, e clar cât de mult îți dorești să intri în logica faptelor.

Viorica Dăncilă trebuia să meargă la consultări cu președintele Iohannis. Ne place sau nu ne place, Klaus Iohannis are o imagine foarte bună în Europa. Dar ea n-a vrut. Cum a scăpat de Liviu Dragnea a devenit foarte deșteaptă, știe mai multe și decât președintele României”, a adăugat liberalul.

Daniel Fenechiu nu crede că România va pierde portofoliul Transporturilor, așa cum s-a vehiculat în spațiul public, mizând pe faptul că moțiunea de cenzură va trece, iar noul Guvern va face o propunere de comisar mult mai potrivită.

”Nu cred că România va pierde portofoliul Transporturilor. Eu sper și cred că moțiunea va trece joi și noul Executiv va face o propunere civilizată pentru postul de comisar european, o persoană care va face cinste României”, a conchis senatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *