Skip to content
Internațional

Trecerea uraganului Ian s-a soldat cu peste 100 de morţi în SUA

news.ro

Bilanţul uraganului Ian, unul dintre cele mai puternice uragane din istoria recentă a SUA, care a lovit sud-estul ţării la sfârşitul lunii septembrie, a ajuns luni la 107 morţi, au anunţat autorităţile locale, potrivit AFP.

Doar în Florida, statul cel mai grav afectat, uraganul a făcut cel puţin 102 victime, potrivit ultimului bilanţ comunicat de autorităţile medicale.

Alte cinci persoane au murit în Carolina de Nord, informează agerpres.ro.

Aceste cifre oficiale pot suferi modificări, iar unele mass-media din SUA raportează un număr şi mai mare de morţi.

Uraganul Ian este unul dintre cele mai letale uragane care au lovit SUA de la începutul secolului.

Cu toate acestea, bilanţul victimelor este mult mai mic decât cel al uraganului Katrina, care a devastat Louisiana şi a ucis 1.800 de persoane în 2005.

Ian, un uragan de categoria 4 atunci când a atins uscatul în Florida, a transformat în lacuri cartiere întregi, distrugând case, poduri şi linii electrice.

Ulterior, uraganul a slăbit în intensitate pe măsură ce se deplasa spre Atlantic, înainte de a se intensifica din nou şi de a ajunge în Carolina de Sud, afectând şi Carolina de Nord.

Autorităţile au declarat că va fi nevoie de luni de zile şi de 50 de miliarde de dolari sau mai mult pentru a reconstrui zonele de coastă devastate în Florida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *