Skip to content
Politică

Trecutul lui Borcea: Cetățean de onoare în Valea Boului

Pe 17 ianuarie, Cristi Borcea, fostul șef al lui Dinamo, închis azi din cauza problemelor cu Dosarul Transferurilor, împlinește 46 de ani. ”Borcică” acum unul dintre numele cele mai rostite. Are o puzderie de copii, 8 după ultimele informații, iar emisiunile tabloide găzduiesc reacțiile soției de drept, Alina, și poziția fostului model Valentina Pelinel, despre care se spune că ar ține în pântece ultima progenitură a fostului om de fotbal.

Borcea, care a făcut primii bani din afacerile cu butelii, a avut parte de o copilărie cu vacanțe de vară la bunicii săi, în satul Valea Boului din județul Gorj.  Ulterior, Borcea a devenit cetățean de onoare al acestui sat, Valea Boului.

În acel loc, Borcea și surorile sale stăteau înghesuiți  într-o cameră cu trei paturi, mobilată destul de sărăcăcios.

”Mama lui Cristi, Draga Elena, s-a născut aici, în această casă, și tot aici a făcut și școala. După ce s-a căsătorit cu Stere Borcea, au rămas mai mult timp în București, însă copiii veneau pe aici în vacanțe. Cristi nu a venit niciodată singur la bunici, ci însoțit de părinții lui”, povestea, în 2011, Maria Popescu, mătușa lui Cristi.

Drumul până azi. Foștii consăteni au povestit că Borcea era ținta miștourilor la el în sat. În plus, se vorbește că el purta alt nume, dar și l-a schimbat, să dea bine la București.

“Ieșea zilnic de la centrul de butelii ca un măgăruș. Căra pe-o bicicletă 6 butelii o dată – una pe grătarul din față, una pe cel din spate, una între picioare, una pe cadru, alta legată cu sfori în spinare și ultima în brate. Era mare distracție să-l vedem cum cădea de-a berbeleacul cu buteliile peste el, iar cand nu pica singur, îl mai ajutam și noi”., povesteau foții săi consăteni.

Anii au trecut iar Cristi Borcea a ajuns in Bucuresti. Printre afaceri mai mult sau mai puțin reusite, el a devenit un spectator frecvent ale meciurilor lui Dinamo, fiind om de bază în galerie, după ce, în prealabil, își ratase cariera de jucător la clubul iubit, din lipsă de talent la Victoria București, sportnews.libertatea.ro.

“Borcea a fost junior la noi și eu eram idolul lui. Se bucura când il lăsam să-mi care geanta și, apoi, am devenit chiar prieteni. M-a rugat să-i pun o vorba bună la nașul Cornel Dinu, care era secretar de stat”, a mărturisit Cornel Țălnar. Acesta a transmis că nu îl poate ajuta: ”Pu team să-l fac arbitru, dar l-am refuzat, prea avea o față de șmecher”.

Până la urmă, insistând zi de zi, că vrea să fie ”paznic, șofer, orice la Dinamo”, Borcea a devenit director de marketing, de aici începând și ascensiunea lui in fotbal. Când clubul s-a “rupt” de MI, a reușit să un procent însemnat din nou creata societate pe acțiuni, conducând aproape de unul singur destinele echipei timp de un deceniu.

Cea mai recentă cucerire a lui Borcea, manechinul Valentina Pelinel a anunţat în urmă cu câteva zile că este însărcinată, dinamitând nu doar opinia publică, ci creând mai ales neplăceri Alinei Vidican, actuala soție a fostului acționar Dinamo. Blonda l-ar fi vizitat în numeroase rânduri la închisoare, ultima oară înainte de Revelion.

Pe vremea când era doar amanta lui Cristi, Alina ar fi spus că nu poate să trăiască fără Borcea, că ia pastile și acă ar fi vrut să se sinucidă pentru el, din prea multă pasiune, prea multă dragoste şi iubire. Cei doi s-au căsătorit în 2012 şi au împreună doi copii, o fetiţă şi un băiat. Blonda l-ar fi vizitat în numeroase rânduri la închisoare, ultima oară înainte de Revelion.

Fostul patron de la Dinamo este condamnat în dosarul Transferurilor din fotbal, iar acum se află în arestul Capitalei, cercetat într-un dosar în care este acuzat că a dat mită unei judecătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *