Skip to content
Politică

Trei ani de pierderi pentru toate firmele din cercul Udrea-Cocoș-Băsescu

jurnalul.ro
" "

Perioada 2015-2018 nu s-a dovedit altceva decât trei ani de pierderi pentru toate firmele din cercul Elena Udrea-Dorin Cocoș-Traian Băsescu.

De mai bine de doi ani, afacerile grupării care a gravitat în jurul fostului președinte Traian Băsescu au înregistrat numai pierderi. Atât firmele pe care Elena Udrea și le-a deschis după divorțul de Dorin Cocoș, dar și afacerile acestuia din urmă au mers în minus. Este vorba despre business-uri din zona cultivării de cereale sau din domeniul transportului de mărfuri pe calea ferată, ori al depozitării materialelor, precum și cele din domeniul imobiliar sau al comerțului cu materiale sanitare. În ciuda situației financiare precare în care se găsesc aceste afaceri, deținătorii lor își permit mici luxuri, scrie Jurnalul Național.

" "
" "

Elena Udrea (condamnată în primă instanţă la peste șase ani de închisoare în dosarul “Gala Bute”) se află în prezent în Costa Rica, unde a solicitat azil politic. La rândul lui, Dorin Cocoș (cu pușcăria executată într-un lot restrâns din dosarul “Microsoft”, cu toate conturile poprite și cu zeci de imobile scoase de ANAF la licitație) a reușit să-și refacă viața. Nici firma de consultanță pe care o deține fiica cea mare a lui Traian Băsescu nu o duce prea bine, ea subzistând în prezent grație împrumuturilor acordate anul trecut, în nume personal, de către Ioana Băsescu în calitate de asociat unic.

SC Agro Green Nana SRL este compania pe care Elena Udrea a făcut-o celebră prin relația contractuală, de arendă, pe care a încheiat-o cu familia lui Traian Băsescu, căreia firma lui Udrea i-a lucrat moșia de la Nana. Însă celebritatea nu i-a adus companiei și câștiguri financiare. Potrivit ultimului bilanț contabil, depus la Ministerul Finanțelor Publice, în anul 2017, SC Agro Green Nana SRL avea înregistrate datorii totale de 1.465.884 de lei, în timp ce cifra de afaceri a fost zero. Tot zero au fost, anul trecut, și veniturile totale ale societății. Firma Elenei Udrea a înregistrat, însă, cheltuieli în valoare de 3.829 de lei, sumă care se regăsește și la capitolul pierderilor înregistrate în 2017.

De altfel, Agro Green Nana SRL a mers aproape numai în pierdere de la înființare, cu excepția anului 2014, când societatea, cu datorii de 1.568.999 de lei, a avut o cifră de afaceri de 974.019 lei și a înregistrat un profit de 40.445 de lei. Însă în 2015 lucrurile s-au schimbat la 180 de grade. În anul în care Elena Udrea a fost arestată succesiv la cererea DNA, Agro Green Nana a înregistrat pierderi de 686.481 de lei, la o cifră de afaceri de 338.710 lei. În 2016, datoriile totale ale companiei au atins valoarea de 1.465.884 de lei, sumă care se regăsește la același capitol și în 2017, la o cifră de afaceri egală cu zero, fiind, astfel, înregistrate pierderi de 314.329 de lei.

Ultima actualizare operată la Registrul Comerțului de către asociatul unic al SC Tim Rail Cargo SRL datează din 9 februarie 2015, când Elena Udrea a decis să-l revoce din funcția de administrator pe Tudor Liberiu Breazu, pe care l-a înlocuit cu o persoană pe nume Anca Triff.

Nici fostul soț al Elenei Udrea, controversatul afacerist Dorin Cocoș, nu stă mai bine la capitolul business-urilor pe care le administrează. Astfel, Centrul de Diagnostic Clinic Internațional SRL – companie care în trecut întocmea fișele medicale pentru românii care plecau la muncă în străinătate și care, în perioada 2008- 2010, a derulat mai multe contracte de furnizare de reactivi de laborator cu Spitalul Militar Central, Institutul Clinic Fundeni și Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. Nici această societate nu a depus bilanţul contabil aferent anului 2017, iar în 2016 a înregistrat pierderi de 44.867 de lei, la o cifră de afaceri zero și la venituri realizate de 9.874 de lei. Încă din 2014, compania a înregistrat pierderi de 5.564 de lei, la o cifră de afaceri zero și la venituri realizate de un leu, iar în 2016, pierderile s-au situat la 13.610 lei, în timp ce societatea nu a avut nici cifră de afaceri, nici venituri realizate.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *