Skip to content
Politică

Trei europarlamentari PSD care fac lobby la Bruxelles pentru protejarea corupților din România

Inquam Photos / Octav Ganea

Campania anti-justiție a lui Dragnea a ajuns până la Bruxelles, unde oamenii lui au ascultat ordinele și au atacat pe oricine a luptat pentru independența magistraților. În acest moment, Parlamentul European(PE) are în componența sa câțiva pesediști care au făcut lobby pentru corupți și i-au protejat cu îndârjire.

Claudiu Ciprian Tănăsescu

Își începe cariera politică cu Partidul Protecției Sociale, când în 2008 visa la un fotoliu de deputat, dar victoria sa politică vine abia în 2009, când obține un loc în Parlamentul European cu Partidul România Mare. Un an mai târziu, a trecut în tabăra PSD și în 2014 s-a menținut în PE, deși nimeni nu știe de existența lui acolo.

În Parlamentul European este membru în Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară, având în spate o carieră medicală și una de om de radio. Chiar dacă a terminat medicina în 1996 (la vârsta de 31 de ani), și-a urmat pasiunea pentru radio și a realizat mai multe emisiuni.

Nu are o activitate extraordinară în PE și nu a contribuit la niciun program important pentru România, fiind doar o prezență în Parlament și strângând, în ultimii 5 ani, doar 14 întrebări orale.

Trecând peste lipsa rezultatelor, în 2018, Tănăsescu s-a gândit să le întindă o mână de ajutor corupților și în Parlamentul European i-a cerut lui Klaus Iohannis (click) să respecte controversata decizie CCR privind demiterea Laurei Codruța Kovesi. Tănăsescu era nerăbdător să o vadă pe Kovesi scoasă din joc și să lase DNA-ul fără conducere, pentru că așa era agenda PSD-ului în acea perioadă. Aceasta fiind cea mai mare realizare a lui Tănăsescu, probabil din disperarea de a mai prinde un nou fotoliu.

Pe Google, acesta este mai mult cunoscut pentru balerina sexy pe care a angajat-o la cabinetul său de la Bruxelles(click), cu funcția de „asistentă”, chiar dacă aceasta nu știe limba română și nu are nicio legătură cu politică, fiind profesoară de dans, de origine ucraineană.

Victor Boștinaru

Are o carieră lungă în politica românească, fiind unul dintre moșternitorii FSN-ului care s-a instalat forțat la conducerea României după Revoluție. Din 1992 și până în 2000, a fost deputat din partea PD. Ulterior, a trecut la PSD și a jucat rolul de înțelept al partidului, fugind în 2007 la Bruxelles pe un fotoliu de europarlamentar. Deci de 12 ani acesta reprezintă România în Parlamentul European, în prezent în Comisia pentru afaceri externe și comisia pentru dezvoltare regională.

Boștinaru nu s-a sfiit să lanseze atacuri și să critice justiție din România. În dezbaterile din Parlamentul European (click)  a acuzat procurorii DNA că ar fi „plantat probe” sau ar fi acuzat infractorii pe nedrept. Pentru el, lupta împotriva justiției a fost un „sistem represiv” și a cerut Comisiei Europene să ia măsuri în acest sens.

Dar o declarația și mai gravă a lui Boștinaru este aceea în care spune „această chestiune cu separația ideală a puterilor în stat este dăunătoare”. Tot în același interviu, a mai precizat și că politicienii români nu atrag fonduri europene pentru că le este frică „de responsabilitatea” penală. Adică, în viziunea lui Boștinaru, politicienii nu ar trebui sancționați în cazul în care se constată că au furat și ei niște bani, această idee o explică cu nonșalanță.

Ioan Mircea Pașcu

Este un alt europarlamentar pesedist format în fostul FSN și care a venit la putere peste noapte. În 1990, a început în umbra lui Ion Iliescu, fiind consilierul acestuia, apoi a fost promovat la Ministerul Apărării în 1993. Din 1996 și până în 2007 a fost deputat din partea PSD, cu mandat de ministru al Apărării în Guvernul Năstase, ulterior ajungând în Parlamentul European, unde în prezent are funcția de vicepreședinte.

Nu este niciun secret că nu are nicio preferință pentru Kovesi pe care a criticat-o(click), spunând că „speră să o nunească Bruxelles-ul, peste capul Bucureștiului” în funcția de procuror european.

Dar a ieșit în evidență după protestele din 10 august 2018, când a scris pe pagina sa de Facebook că ar fi fost o „lovitură în forță guvernării PSD-ALDE” și nu consideră că autoritățile (jandarmii n.r.) au „supra-reacționat”. Cu alte cuvinte, Pașcu ne spune că jandarmii au intervenit corect(click), dar declarația nu ne surprinde dacă ne amintim ce carieră politică are în spate.

În octombrie 2018, acesta a lansat și critici dure la adresa Parlamentului European, spunând că „în loc de ajutor, românii primesc apostofări și amenințări”, acuzând că România ar avea „o justiție politizată, controlată de serviciile secrete”. Materialul video cu discursul acestuia poate fi urmărit aici, de unde reiese lobby-ul său pentru corupții din România, sprijinirea acțiunilor împotriva magistraților și moștenirea fesenistă.

Și pentru că europarlamentarul pesedist nu-și cunoaște limitele, sugera, tot în vara lui 2018, în timpul campionatului mondial de fotbal, că rușii au mereu vreme bună și la noi sunt numai ploi, existând o legătură între aceste situații. Voia să explice că Rusia ar fi făcut ceva pentru a alunga norii, lansând o teorie a conspirației care nu poate decât să provoace hohote de râs.

1 comentariu la “Trei europarlamentari PSD care fac lobby la Bruxelles pentru protejarea corupților din România

  1. Singura lor preocupare este sa traiasca cât mai departe de ceeace se intampla de fapt in tara. As dori sa-i vad explicandu-le nemultumitilor care de mai mult de 2 ani sunt in strada si sumt intampinati de jandarmi inarmati pana in dinti, cu gaze si jeturi care este opinia lor si sa dezamorseze aceasta stare, nu sa o intretina prin comentarii aiurea.Locul e caldut si nu vor sa-l lase gol. Daca sunt iubitori de tara, sa faca ceva pentru cei multi nu doar pentru cateva sute de parveniti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *