Trei firme vor asigura securitatea cibernetică a viitoarei platforme de cloud guvernamental

Sursa foto: Pexels

Invite Systems, Cancom Romania (fosta Kapsch BusinessCom) și Trencadis Corp vor furniza Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) echipamente, licențe și soluții de securitate cibernetică pentru realizarea proiectului „Implementarea infrastructurii de Cloud Guvernamental”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Valoarea totală a contractelor se ridică la 41,72 milioane de lei, fără TVA, pentru 28 luni.

Bugetul procedurii a fost estimat la 124,5 milioane de lei, fără TVA.

Defalcat, Invite Systems va încasa 21,31 milioane de lei, fără TVA, Cancom Romania – 5,17 milioane de lei, fără TVA, iar Trencadis Corp – 15,23 milioane de lei, fără TVA.

La licitație s-au înscris și Logic Computer, AS Computer Craiova, Pragma Computers, Dendrio Solutions, Sysdom Proiecte, Certsign, Easydo Digital Technologies, Data Core Systems, Metaminds, Asseco SEE, Datanet Systems, Safetech Innovations, Kontron Services Romania, Maguay Computers și Arctic Stream.

„Pentru implementarea acestei investiții, se urmărește achiziția de către STS de echipamente, licențe și soluții specializate necesare pentru securitatea cibernetică a infrastructurii de bază, IaaS si PaaS, inclusiv servicii de instalare, configurare, punere în funcțiune, operaționalizare și instruire incluse, pentru dotarea celor două centre de date principale și două centre de date secundare, de nivel Tier III/IV by design, care vor găzdui infrastructura de Cloud Privat Guvernamental, prin încheierea câte unui contract de furnizare pentru fiecare lot în parte”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL