Skip to content
Politică

Trei islamişti care intenţionau să deturneze un avion de pasageri, arestați. Amenințare la adresa lui Obama

Trei islamişti care intenţionau să deturneze un avion de pasageri pentru a ajunge în Siria au fost arestați de autorităţile americane, informează B1.

Islamiștii urmau să se alăture combatanţilor organizaţiei teroriste Stat Islamic, unul dintre indivizi exprimând intenţia de a-l asasina pe preşedintele SUA, Barack Obama.

Potrivit CNN, unul dintre islamiști, Akhror Saidakhmetov, a fost arestat miercuri după-amiază pe Aeroportul John F. Kennedy din New York, încercând să urce într-un avion pentru a ajunge în Turcia, în drumul spre Siria.

Un altul, Abdurasul Hasanovich Juraboev avea un bilet de avion spre Istanbul, pentru luna martie, fiind suspectat de apartenenţă la grupul terorist Stat Islamic şi de ajutarea lui Saidakhmetov. Iar al treilea, Abror Habibov este acuzat de complicitate.

Potrivit procurorilor americani, unul dintre terorişti a declarat că se intenţiona deturnarea unui avion de pasageri pentru a ajunge cu el în Siria, astfel încât grupul terorist „Stat Islamic să aibă o aeronavă”.

Abdurasul Jaraboev postase următorul mesaj pe o reţea de socializare: „Este oare posibil să devenim martiri oriunde am fi? Putem oare să îl împuşcăm pe Barack Obama, cu riscul de a ne pierde vieţile?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *