Skip to content
Coronavirus

Trei medici specialiști din Belgia în vârstă de 40 de ani, spitalizați în stare gravă după infectarea cu coronavirus

Inquam Photos / Octav Ganea

Trei medici specialiști din Belgia, în vârstă de 40 de ani, au fost infectați cu coronavirus și sunt într-o situație gravă. Aceștia lucrau într-un spital din Bruxelles, a scris duminică publicația Le Spécialiste, citată de La Libre Belgique.

Potrivit publicației, relatarea din le Specialiste se bazează pe mesajul medicului Nicolas Cuylits, chirurg plastician, care susține că are cunoștină de trei colegi în vârstă de peste 40 de ani care sunt spitalizați după infecția cu covid și a căror stare de sănătate este rezervată.

La Libre Belgique precizează că declarațiile medicului au fost confirmate de diferite surse medicale și de doi directori de spital. ”Nu putem, din motive care țin confidențialitatea actului medical, să furnizăm locul unde lucrau cei trei doctori dar acest lucru îngrijorează Bruxelles-ul. Aceste trei cazuri relevă faptul că toate grupurile de vârstă trebuie să fie alarmate chiar dacă statistic doar cei în vârstă sunt cei mai afectați”, scrie publicația medicală citată de La Libre Belgique, inoformează g4media.ro.

Medicii au confirmat de asemenea că tot mai mulți colegi sunt evacuați din spitale.

Belgia avea raportate, până duminică seara, 886 de cazuri, cu un plus de 197 și 4 decese. 33 de cazuri sunt în stare gravă, potrivit worldometers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *