Skip to content
Politică

Trei oameni și un singur post. Cine sunt liberalii care își doresc poziția de prim-vicepreședinte PNL

Virgil Popescu și Dan Motreanu/ Sursa foto: colaj PS News

A apărut încă un doritor la postul de prim-vicepreședinte al PNL, după ce PS News a anunțat miercuri că liberalii Virgil Popescu și Dan Motreanu se luptă pentru această poziție. Este vorba despre Gheorghe Falcă, europarlamentarul PNL exprimându-și dorința în interiorul PNL, au precizat surse liberale pentru PS News.

Gheorghe Falcă/ Sursa foto: PSNews

Amintim că Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal a decis să convoace Consiliul Național al PNL pentru 27 mai, la Poiana Brașov, unde ar urma să participe 1000 de delegați. Cu ocazia Consiliului Național al PNL vor avea loc alegeri pentru funcțiile de secretar general al PNL, prim-vicepreședinte în domeniul strategiilor politice și vicepreședinte în domeniul apărării și siguranței naționale.

Totodată, va fi și prima întâlnirea a actualei conduceri a PNL cu Liga Aleșilor Locali, acesta fiind, de fapt, marea miză a întâlnirii liberalilor, potrivit unor surse liberale. „Numirile pentru funcții deja se știu, nu e nimic nou. Miza este întâlnirea actualei conduceri cu Liga Aleșilor Locali, cu primarii”, au precizat surse politice pentru PS News.

Aceleași surse susțin că președintele PNL Brașov și președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, ar urma să fie numit vinerea viitoare în fruntea Ligii Aleșilor Locali. Veștea este membru PNL de 24 de ani, a fost consilier local în Râșnov 4 ani, 12 ani primarul acestui oraș, iar din 2016 este președintele Consiliului Județean Brașov. El a fost unul dintre susținătorii lui Ludovic Orban în lupta cu Florin Cîțu pentru președinția partidului.

Totodată, lupta pentru poziția de prim-vicepreședinte se va da între eurodeputatul Dan Motreanu și ministrul Energiei, Virgil Popescu, cel din urmă fiind favorit. Însă, potrivit surselor, și eurodeputatul Gheorghe Falcă și-ar dori această poziție, doar că liberalul nu are prea mare susținere la vârful PNL.

Virgil Popescu și Dan Motreanu/ Sursa foto: colaj PS News

DETALII AICI: Culisele numirilor de la Consiliul Național al PNL: unul dintre miniștri, în lupta pentru poziția de prim-vicepreședinte. Cine va conduce Liga Aleșilor Locali

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *