Skip to content
Coronavirus

Trei persoane din Dolj revenite din Italia, băgate forţat în carantină după ce au minţit şi nu au declarat că au fost în zona de risc

The Verge

Trei persoane din Dolj, care s-au întors recent din Italia, au fost băgate forțat în carantină într-un centru special amenajat în Craiova. Potrivit autorităților din Dolj, cei trei cetățeni sunt din localitatea Sadova și au ajuns în țară pe cale terestră.

Directorul DSP Dolj, Ludmila Prunariu, a declarat că cele trei persoane au trecut prin Lodi, zonă de risc în Italia, dar că nu au declarat acest lucru la întoarcerea în țară.

Medicul de familie din Sadova a descoperit că cei trei au mințit, iar azi noapte autoritățile le-au căutat la domicilii pentru a le aduce la centrul de carantină.

Dintre persoanele care au ajuns pe cale terestră în localități din județul Dolj, trei persoane din Sadova n-au declarat inițial, la intrarea în țară, că vin din această regiune. Discutând cu medicul de familie, așa cum este procedura, s-a aflat că au fost în regiunea Lodi, n-au spus exact unde.(…) Ele sunt persoane sănătoase, n-au niciun fel de simptomatologie, dar vor sta în carantină 14 zile”, a declarat Ludmila Prunariu, director DSD Dolj.

Oamenii vor fi monitorizați și verificați zilnic de către specialiști din cadrul DSP Dolj, informează digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *