Skip to content
Juridic

Trei persoane reţinute după incidentele de la sosirea lui Dragnea la ÎCCJ

Monitorul de Cluj

Jandarmeria Capitalei anunţă reţinerea a trei persoane care au cauzat incidente la sosirea lui Liviu Dragnea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie când protestatarii l-au îmbrâncit pe liderul PSD, iar forţele de ordine au reuşit cu greu să îi facă loc prin mulţime.

Trei persoane au fost conduse la secția de poliție în vederea identificării și luării măsurilor legale pentru nerespectarea măsurilor de ordine dispuse.

Sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție face parte din categoria obiectivelor de importanță deosebită pentru activitatea statului, a cărui pază este asigurată permanent cu jandarmi, conform Hotărârii de Guvern nr. 1486 din 2005 privind asigurarea pazei şi protecției obiectivelor, bunurilor și valorilor cu efective de jandarmi.

S-au luat măsuri de ordine și siguranță publică și în zona exterioară a obiectivului, având în vedere prezența a două grupuri de persoane.

Suntem în măsură să adaptăm dispozitivul de jandarmi în funcție de numărul de persoane prezente în spațiul public, cu scopul de a nu periclita bună desfășurare a activităților instituției și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Recomandăm participanților să manifeste înțelegere față de măsurile luate și să adopte un comportament civilizat.

Pe parcursul evenimentului, o să revenim cu detalii.”, arată Jandarmeria Capitalei, potrivit B1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *