Trei primari şi un consilier judeţean, declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate

Sursa foto: ANI

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate sau conflictul de interese de natură administrativă în cazul a 4 aleşi locali, trei primari şi un consilier judeţean.

Astfel, Rotaru Gheorghe,  Primar al Comunei Ţibana, din judeţul Iaşi, a fost găsit în conflict de interese administrativ, după ce, în exercitarea atribuţiilor de primar pentru mandatul 2020 – prezent, a emis la data de 04 februarie 2021 o dispoziţie pentru Întreprinderea Familială al cărei reprezentant este soţia acestuia iar membru este unul dintre fiii săi, dispoziţie care produce foloase materiale acestora

Potrivit ANI, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Novac Vasile, Primar al Comunei Ivăneşti, Jud. Vaslui, se află în stare de incompatibilitate începând cu luna octombrie 2020, întrucât, simultan cu exercitarea funcţiei de primar pentru mandatul 2020 – prezent, desfăşoară şi activităţi remunerate în cadrul unei societăţi.

ANI transmite că persoana evaluată a încălcat prevederile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 91, alin. (3) din acelaşi act normativ.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: