Trei sferturi din copiii din generația Alpha vor să devină antreprenori

copii
Sursa foto: Freepick

Un studiu VISA cu privire la generația Alpha, cei născuți în perioada 2010-2025, arată că peste trei sferturi dintre copiii intervievaţi (88%) vor să devină propriul șef sau să dezvolte o mică afacere proprie în paralel cu ocupația principală, şi doar 6% își doresc să lucreze pentru un angajator. Mai mult de 3 din 4 copii din generația Alpha (78%) au câștigat bani pe cont propriu în ultimul an, iar aproape două treimi dintre aceștia (61%) au folosit tehnologia pentru a obține acest

Aproximativ 1 din 3 respondenți aparținând generației Alpha (29%) crede că AI şi machine learning vor fi parte integrantă a viitoarelor lor locuri de muncă, iar aproape la fel de mulţi se așteaptă să folosească realitatea virtuală sau augmentată (27%).

Studiu Visa a avut un eșantion de 500 de copii din România cu vârste între 8 și 14 ani. Cercetarea a fost realizată în perioada 15 – 22 august 2023, iar datele au fost colectate pe baza unui chestionar online.

Peste numai patru ani, primii membri ai generației Alpha (născuți între 2010 – 2025) vor intra oficial în câmpul muncii. Generația Z a avut deja un impact major asupra modului în care companiile își desfășoară activitatea, iar următoarea generație este pregătită să producă schimbări și mai profunde.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: