Skip to content
București Politică Sănătate

Trei spitale din București vor fi mutate: Primăria caută locații noi

maramedia.ro

Spitalele şi maternităţile din Bucureşti care nu mai corespund cu standardele actuale vor fi relocate. Primele mutate vor fi Maternitatea Giuleşti, Institutul Cantacuzino şi Spitalul Dr. Dan Theodorescu. Decizia a fost luată ieri, în ședința de Consiliu a Primăriei Capitalei. Vor urma probabil și alte relocări, pentru că medicii se plâng că infrastructura învechită este o problemă în toate unităţile medicale de stat din ţară, nu doar în București.

Șerban Bubenek, manager C.C. Iliescu susține ca infrastructura nu a fost prima preocupare a nimanui în primii, probabil, 10-15 ani după revoluţie. Problema este ca nici dupa aceea nu s-a transformat într-o prioritate, potrivit digi24

Pereţii vechi şi văruiţi cu zeci de straturi ascund nu numai fisuri şi crăpături, ci şi infecţii. Direcţia de Sănătate Publică a închis săptămâna trecută Maternitatea Giuleşti, după ce 45 de bebeluşi au fost infectați aici cu stafilococ auriu.

Ovidiu Marcel Moisa, manager maternitatea Giuleşti: Trebuie să se încadreze în anumite condiţii, în aşa fel încât să poată fi transformată într-un spital care să respecte circuitele.

Mizeria este la ea acasă la spitalul Cantacuzino. Şi pentru că secţia de obtetrică-ginecologie este găzduită de o clădire istorică, care este măcinată de ani, o simplă curăţenie sau renovare nu e de ajuns.

Primăria Capitalei a decis că un simplu tratament aplicat acestor clădiri nu mai e de ajuns.

Gabriela Firea, primarul Capitalei a vorbit despre „achiziţia unor imobile în vederea relocării a trei unităţi spitaliceşti, care îşi desfăşoară acum activitatea în condiţii care nu respectă practic normele europene”.

Pentru Spitalul Dr. Dan Theodorescu este nevoie de o locaţie de 4.500 de metri pătraţi, iar pentru Spitalul Clinic Cantacuzino de 5.000 de metri pătraţi. Unităţile medicale se află în subordinea Primăriei Capitalei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *