Skip to content
Europa

Trei ţări nordice vor sprijini Finlanda şi Suedia în cazul în care ar fi atacate de Rusia în timpul procesului de aderare la NATO

Twitter

Norvegia, Danemarca şi Islanda îşi oferă sprijinul Finlandei şi Suediei în cazul în care cele două naţiuni ar fi atacate de Rusia în timpul procesului de aderare la NATO, potrivit unui comunicat comun emis de cele trei state.

„Împreună cu Danemarca şi Islanda, Norvegia este pregătită să îşi ajute vecinii nordici prin toate mijloacele necesare în cazul în care aceştia ar fi victimele unei agresiuni pe teritoriul lor înainte de a obţine calitatea de membru NATO”, afirmă premierul norvegian Jonas Gahr Stoere într-un comunicat comun, citat de Reuters şi news.ro.

Premierul suedez Magdalena Andersson a anunţat, luni, că Suedia va solicita aderarea la NATO, schimbându-şi politica de neutralitate militară adoptată de decenii. Andersson a subliniat că, pentru „siguranţa poporului suedez, cea mai bună cale de urmat este aderarea la NATO alături de Finlanda”. Premierul suedez nu a oferit o dată exactă a depunerii cererii de aderare, afirmând că cel mai probabil va avea loc în cursul acestei săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *