Skip to content
Politică

Trei zile de doliu național în Spania după atacurile teroriste

twitter.com

Premierul spaniol Mariano Rajoy a anunţat vineri trei zile de doliu naţional, după atentatul de la Barcelona, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 13 oameni, iar alte zeci au fost răniţi.

Un alt atac a avut loc în timpul nopții în orașul Cambrils, din apropierea metropolei catalane, dar poliția spaniolă a reușit să îi pună capăt până ca acesta să ia amploare.

& persoane, printre care si un polițist au fost rănite în acest al doilea atac. Cambriols este o stațiune populară aflată la aproximativ 120 de kilometri de Barcelona, informează b1.ro.

Rajoy, premierul spaniol, şi-a întrerupt concediul după atentat şi a ajuns joi seara în metropola catalană, pentru a coordona reacţia autorităţilor.

Drapelele naţionale vor fi coborâte în bernă până duminică la miezul nopţii.

„Nu suntem uniţi doar în doliu. Suntem mai presus de orice uniţi în voinţa de a-i învinge pe cei care doresc să ne ia valorile şi modul de viaţă”, a mai spus premierul. „Ştim şi că teroriştii pot fi învinşi, cu unitate instituţională, cu colaborarea poliţiei, cu măsuri de prevenire, cu sprijin internaţional şi cu hotărârea nestrămutată de a apăra valorile civilizaţiei noastre”, a arătat el, conform Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *