Skip to content
Internațional

VIDEO Treisprezece poliţişti de frontieră au murit apărând Insula Şerpilor, capturată de forţele ruseşti. Cum s-au apărat eroic grănicerii

Treisprezece poliţişti de frontieră au murit apărând Insula Şerpilor, din Marea Neagră, relatează presa ucraineană, citând Poliţia de Frontieră.

Insula, cel mai sudic punct al Ucrainei ar fi fost capturată de forţele ruseşti, conform sursei citate.

Preşedintele Vladimir Zelenski a anunţat că cei 13 vor primi postmortem distincţia de Erou al Ucrainei, informează news.ro.

Un soldat ucrainean de pe Insula Şerpilor din Marea Neagră nu s-a putut abţine să nu-i înjure pe ruşii de pe o navă de război rusească atunci când i s-a cerut să se predea, altfel vor fi bombardaţi. Aceasta este una dintre poveştile de eroism din războiul din Ucraina devenite virale pe internet în ultimele ore.

Potrivit unei înregistrări audio, pe măsură ce ruşii se apropiau de Insula Şerpilor din Marea Neagră ,ofiţerul rus spune: „Aceasta este o navă de război militară. Aceasta este o navă de război militară rusă. Vă sugerez să depuneţi armele şi să vă predaţi pentru a evita vărsări de sânge şi victime inutile. Altfel, veţi fi bombardaţi!

Un soldat ucrainean răspunde: „Navă de război rusească, du-te la dracu’!”.

Insula Şerpilor, de 0,17 kilometri pătraţi, este clasificată drept „stâncă” în sensul Convenţiei de la Montego Bay privind Dreptul Mării, din cauza lipsei de surse proprii de apă potabilă. Insula este situată la 45 de km de ţărmul României în dreptul golfului Musura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *