Trenduri periculoase în rândul elevilor. Jeleuri și gumă de mestecat cu droguri

Sursa foto: Facebook / Joel Edwards

Plasturii, pliculețele cu nicotină și jeleurile mestecate cu droguri, sunt tot mai utilizate de copii. Cei mai mulți elevi comandă online aceste produse extrem de periculoase.

Ramona Davija, Directorul Agenției Naționale Antidrog, a vorbit la Antena 3 CNN, despre importanța unei comunicări deschise și sincere între părinți și copii, indiferent de vârstă.

Ea evidențiază necesitatea ca părinții să fie la curent cu ceea ce descoperă copiii lor, în special în perioada adolescenței când aceștia sunt expuși la diverse produse, unele aparent inofensive la prima vedere.

„Recomandarea noastră este ca fiecare părinte să comunice sincer cu copilul lor, indiferent de vârstă. Astfel, când copilul este în pragul adolescenței și încearcă diverse produse, care poate nu par periculoase la prima privire, copilul să vină să vorbească cu părintele despre ce a descoperit pentru că acest informații sunt obținute de pe internet sau din grupurile de prieteni și atunci e bine să ne învățăm copilul că informațiile se verifică împreună cu un adult, un adult în care are încredere.

Și profesorii rămân uimiți, nu-și dau seama de pericolele care se ascund.

Toată lumea care crede că vorbim de acest flagel al drogurilor, ne referim doar la drogurile plastice, ilegale, dar în realitate există pericole și în jurul nostru, în articole comercializate atât online cât și în viața reală și unele dintre ele nu sunt deloc inofensive.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: