Skip to content
Societate

Trenul ConnectingEurope Express ajunge la Bucureşti. Cine participă la festivităţile din Gara de Nord

news.ro

Trenul ConnectingEurope Express, care străbate 26 de ţări, ajunge, vineri, la Bucureşti, la ceremonia din Gara de Nord urmând să participe şi ministrul interimar al Transporturilor Dan Vîlceanu şi comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

Trenul ConnectingEurope Express a plecat în 2 septembrie din gara din Lisabona şi va parcurge un traseu de 20.000 de kilometri, prin 26 de ţări şi peste 100 de localităţi.

Rolul acestei călătorii este a ajuta la înţelegerea provocărilor pe care calea ferată din Europa trebuie să le depăşească pentru a deveni alegerea pasagerilor şi a companiilor.

Trenul trebuie să ajungă, în 7 octombrie, la destinaţia finală – Paris.

Vineri, trenul va ajunge la Bucureşti. Astfel, ministrul interimar al transporturilor şi infrastructurii, Dan Vîlceanu, va fi prezent în Gara de Nord la sosirea ConnectingEurope Express, la ora 12.25, informează news.ro.

După festivităţile prilejuite de sosirea trenului, la care va participa şi comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, cei doi oficiali vor susţine o conferinţă de presă. Ulterior, la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii se va desfăşura conferinţa “Rail infrastructure investment for the Green Deal”, începând cu ora 14.30.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *