Trenul IR 472 Bucureşti Nord-Curtici-Budapesta înregistrează 413 minute de întârziere

cfr/INQUAM PHOTOS / GEORGE CALIN
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / GEORGE CALIN

Trenul internaţional IR 472 Bucureşti Nord-Curtici-Budapesta se află în circulaţie pe teritoriul României şi îşi continuă călătoria spre destinaţie, înregistrând 413 minute de întârziere, din cauza unei defecţiuni la locomotivă, informează CFR Călători.

Trenul IR 472 trebuia să ajungă la Budapesta la ora 08:50, ora Ungariei.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei, în cursul nopţii de luni spre marţi, între staţiile Şercaia şi Făgăraş, s-a produs o defecţiune la locomotiva trenului internaţional şi a fost necesară intervenţia unei locomotive de ajutor pentru continuarea călătoriei, ceea ce a generat o întârziere semnificativă, de 380 minute, la plecarea din staţia Şercaia.

În staţia Arad, pasagerii vor primi apă şi produse preambalate.

„Aceste măsuri vin în completarea celor adoptate în timpul nopţii, măsuri ce au constat printre altele în asigurarea mijloacelor de deplasare a unora dintre călători de la tren la aeroportul din Sibiu, pentru cazurile solicitate, şi oferirea de apă în staţia Sibiu pasagerilor aflaţi în tren. Regretăm şi cerem scuze călătorilor pentru întârzierea semnificativă produsă. Precizăm că natura defectării apărute la locomotiva ce remorca trenul a fost în zona de suspensie a boghiului. Implicaţiile generate de această defectare a condus la necesitatea intervenţiei de personal tehnic specializat pentru repararea provizorie a locomotivei în vederea deplasării acesteia, în condiţii de limitare strictă a vitezei, către staţia Şercaia”, spune compania.

Pe ore, situaţia a fost următoarea: la ora 22:12 – înregistrarea şi avizarea defecţiunii la locomotiva ce remorca trenul IR 472; ora 00:37 – sosirea locomotivei de ajutor în staţia Şercaia, îndrumată din staţia Braşov; ora 01:23 – retragerea vagoanelor în staţia Şercaia, din linia curentă Şercaia – Făgăraş; orele 01:23- 04:20 – intervenţia personalului tehnic de specialitate la locomotiva defectă, repararea provizorie şi deplasarea acesteia în condiţii de siguranţa circulaţiei în staţia Şercaia; orele 04:20 – 4:33- introducerea locomotivei de ajutor la trenul IR 472 şi îndrumarea acestuia din staţia Şercaia către destinaţia finală Budapesta.

„Cauzele care au generat această situaţie vor fi stabilite de o comisie de cercetare”, mai spune CFR Călători.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: