PSnews

Ultima Oră

Trenurile înregistrează întârzieri din cauza vremii

someseanul.ro

Trenurile care tranzitează regionala Brașov înregistrează întârzieri destul de mari, întrucât între Timișu de Sus și Dârste, pe firul I, garniturile circulă remorcate cu locomotive electrice, iar pe firul II cu locomotive Diesel, informează, joi, CFR SA.

Astfel, trenul IR 473 Budapesta-București are 95 de minute de întârziere, IR 1526 Sibiu — București a avut 40 de minute întârziere, iar IR 1644 Sibiu — București înregistrează 240 de minute de întârziere.

Vă reamintim că ieri, 19.04.2017, pe această relație, din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile (averse, intensificări ale vântului) mai mulți copaci au căzut în linia curentă, au rupt firele de contact, conducând la întreruperea circulației feroviare. La ora 21:13 pe SRCF Brașov — relația Timișu de Sus-Dârste s-a redeschis circulația trenurilor remorcate cu locomotiva electrică pe firul I, iar la ora 22:00 s-a redeschis circulația trenurilor remorcate cu locomotive diesel pe firul II. Măsurile de atașare a locomotivelor Diesel la trenuri asigură continuitate în circulația trenurilor pe intervalul menționat, însă se înregistrează întârzieri în graficul tuturor trenurilor care tranzitează zona respectivă”, a anunțat  CFR SA, într-o postare pe facebook.

Între orele 4:44 — 8:10, între stațiile Băile Tușnad — Tușnad Sat, din cauza copacilor căzuți în gabarit, circulația feroviară a fost întreruptă. Patru trenuri de călători au fost afectate, respectiv IR 1644, R 4502, IR 4501, IR 4505, și vor ajunge la destinație cu întârzieri de până la și peste 200 de minute, potrivit Agerpres

Trenurile care tranzitează regionala Timișoara pot înregistra întârzieri în circulație, deoarece între stațiile Merișor — Crivadia, din cauza condițiilor meteo nefavorabile din cursul nopții s-a produs un deranjament la circuitul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, ambele fire de circulație fiind închise. La ora 1:06 firul I s-a repus sub tensiune, iar la ora 2:03 s-a redeschis circulația și pe firul II.

Condițiile meteo sunt în continuare nefavorabile, pe raza Sucursalelor Regionale Iași și Brașov ninge, iar pe raza celorlalte regionale plouă și se înregistrează intensificări ale vântului, determinând scăderea vizibilității, precizează compania. De asemenea, trenul IR 1662 Iași — București are 50 de minute de întârziere, iar trenul IR 15072 Galați — București a sosit în gară cu 20 de minute mai târziu. Trenul IR 1692 Timișoara — București a acumulat 20 de minute de întârziere.

„Personalul feroviar verifică în permanență componentele infrastructurii, astfel încât, pentru orice deranjament tehnic produs din cauza condițiilor meteo să se intervină pentru remediere. Pasagerii sunt rugați ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească sau să verifice tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro domeniul Camere web

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi