Skip to content
Politică

Tribunal luat la puricat de Inspecția Judiciară. Pe ce se axează controalele

ziuaconstanta.ro

Inspecția Judiciară a început, luni, un control de fond la Tribunalul Dolj, control ce va dura o săptămână și se va finalizat cu un raport.

Raportul va fi înaintat Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) până la data de 26 iunie 2018, informează Agerpres.

În cadrul controlului vor fi verificate modul de îndeplinire de către judecătorii cu funcții de conducere a atribuțiilor manageriale de planificare, organizare, coordonare, control-reglare și comunicare, precum și respectarea obligațiilor prevăzute de legi și regulamente pentru a fi asigurată buna funcționare a instanței, dar și a calității corespunzătoare a serviciului public.

Mai sunt verificate respectarea de către judecători și despre personalul auxiliar de specialitate a normelor procedurale în ceea ce privește primirea și înregistrarea cererilor,  repartizarea aleatorie a dosarelor, stabilirea termenelor, continuitatea completului de judecată, pronunțarea, redactarea și comunicarea hotărârilor, înaintarea dosarelor la instanțele competente, precum și punerea în executare a hotărârilor penale și civile.

Conform Inspecției Judiciare, raportul va conține concluzii privind bunele practici, deficiențele și vulnerabilitățile identificate, precum și propuneri pentru înlăturarea disfuncționalităților și prevenirea riscurilor în ceea ce privește activitatea specifică tribunalului, mai adaugă sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *