Tribunalul Alba validează mandatul primarului ales al oraşului Zlatna

Sursa foto: Pexels

Tribunalul Alba a validat, luni, mandatul primarului ales al oraşului Zlatna, Silviu Ponoran. Magistraţii de la tribunal au admis apelul înaintat de edil după Judecătoria Alba Iulia decisese invalidarea mandatului, pe motiv de incompatibilitate. Silviu Ponoran are o interdicţie de la ANI de a ocupa o funcţie publică, potrivit deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din anul 2021, pe o perioadă de 3 ani de la expirarea mandatului 2020- 2024.

”Admite apelul declarat de apelantul petent Ponoran Silviu, împotriva încheierii de şedinţă nr.6341/4.10.2024 pronunţată de Judecătoria Alba Iulia şi în consecinţă: Schimbă în tot încheierea nr. 6341/4.10.2024 pronunţată de Judecătoria Alba Iulia, în sensul că admite cererea, iar pe cale de consecinţă validează în funcţia de primar al oraşului Zlatna, jud. Alba, pe Ponoran Silviu, candidat din partea Partidului Naţional Liberal la alegerile locale din data de 09.06.2024. Definitivă”, este soluţia pronunţată, luni, de Tribunalul Alba.
Instanţa de fond, Judecătoria Alba Iulia, a pronunţat o soluţie prin care a invalidat alegerea ca primar al oraşului Zlatna a lui Silviu Ponoran, care avea o interdicţie de la ANI de a ocupa o funcţie publică, potrivit deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din anul 2021, pe o perioadă de 3 ani de la expirarea mandatului 2020- 2024.
”Invalidează alegerea domnului Ponoran Silviu, candidat din partea Partidului Naţional Liberal la alegerile locale din 09.06.2024, pentru funcţia de primar al oraşului Zlatna. Dispune comunicarea prezentei încheieri către Prefectul Judeţului Alba şi Secretarul General al oraşului Zlatna. Cu drept de apel în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică a prezentei încheieri. Cererea de apel se depune la Tribunalul Alba”, este decizia pronunţată, în urmă cu două săptămâni, de Judecătoria Alba Iulia.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: