Skip to content
Justitie

Tribunalul Bucureşti a decis să înceapă judecata în procesul Unifarm 1. Decizia poate fi contestată

wikipedia
" "

Tribunalul București a decis, marți, începerea judecății în dosarul Unifarm 1, în care este protagonist fostul șef al instituției Adrian Ionel, potrivit minutei instanței. Judecătorii au constatat legalitatea dosarului întocmit de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Decizia poate fi contestată la Curte de Apel București.

„Respinge cererile și excepțiile. Constată legalitatea sesizării instanței. Dispune începerea judecății  privind pe inc. IEA, RMLD. Cu drept de contestație.” se arată în minuta Tribunalului București.

" "
" "

Context

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Eugen Adrian Ionel, fostul director general al Unifarm (companie de stat), la începutul lunii octombrie. Parchetul îl acuză că a luat 760.000 de euro mită la un contract pentru furnizarea de măști de protecție. Alături de Eugen Adrian Ionel a fost trimisă în judecată și Maria Lizica Daniela Radu, fosta șefă a serviciului comercial al Unifarm SA, acuzată de abuz în serviciu și fals intelectual.

DNA a precizat că trei inculpați (intermediarul presupusei mite și doi reprezentanți ai firmei căreia Ionel i-a atribuit contractul) și-au recunoscut faptele, încheind acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii. Ca urmare, DNA a cerut pentru cei trei care și-au recunoscut faptele pedepse de câte trei ani de închisoare cu suspendare.

Pe 4 decembrie, DNA a anunțat că Adrian Ionel este plasat sub control judiciar într-un nou dosar legat de activitatea acestuia la UNIFARM, în care este acuzat că în 15 martie 2020 a încheiat un contract de 4.5 milioane de lei cu o firmă pentru măști chirurgicale și după doar două zile a plătit 3,6 milioane de lei, fără ca firma să fi livrat vreo mască. În plus, DNA susține că firma respectivă nu avea avizul Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România pentru importul/distribuția „măștilor chirurgicale cu trei pliuri”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *