Ferma Dacilor: Tribunalul  Bucureşti discută redeschiderea urmăririi penale în cazul a doi foşti şefi

Sursa foto: Facebook / Ferma Dacilor

Tribunalul Militar Bucureşti este aşteptat să se pronunţe joi asupra cererii DNA privind redeschiderea urmăririi penale în cazul unul fost comandant din ISU Prahova şi al unei angajate de la Prevenire din această instituţie, acuzaţi că au favorizat funcţionarea fără aviz a pensiunii Ferma Dacilor, devastată de un incendiu în care au murit opt oameni. De aproape cinci luni dosarul este trimis de la o instanţă la alta, în cele din urmă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decizând că Tribunalul Militar este competent să decidă în acest caz.

Un prim termen în dosarul care are ca obiect „confimare redeschidere urmărire penală” faţă de fostul comandant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Elisei Tiberiu Dumitru şi o fostă angajată de la Prevenire din cadrul ISU Prahova Cristina Chelba, a avut loc în 4 iunie.

”În baza art.391 alin.1 C.pr.pen., stabileşte ca deliberarea şi pronunţarea să aibă loc la 13.06.2024. Pronunţarea se va face prin punerea încheierii la dispoziţia intimaţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în încheierea de şedinţă din 4 iunie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: