Skip to content
Politică

Tribunalul București, scena unor mărturii terifiante ale fostei șefe de la AEP / SURSE

romania-actualitati.ro

Tribunalul Municipiului București (TMB) ar fi fost recent scena unor mărturii terifiante venite din partea fostei șefe a Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana-Maria Pătru, trimisă în judecată de către DNA pentru trafic de influență și spălare de bani.

Cauza care o vizeaza pe Ana Maria Patru a fost instrumentata de DNA-Ploiesti, finalizandu-se printr-un rechizitoriu semnat de seful acestei structuri Lucian Onea si procuroarea Elena Cerasela Raileanu. Dosarul a fost trimis in instanta in 30 decembrie 2016, iar in prezent se afla in faza de camera preliminara, la Tribunalul Bucuresti. Potrivit unor surse avizate, ultima sedinta de la TMB a fost una cu adevarat spectaculoasa. Asta intrucat avocatul Anei Maria Patru a facut dezvaluiri de o gravitate exceptionala.

" "

Astfel, surse avizate au relatat pentru Lumeajustitiei.ro ca aparatorul Anei Maria Patru, avocatul Daniel Iulian Tiliciucel care a obtinut achitarea comisarului Traian Berbeceanu, pe fond, la ICCJ – a cerut instantei sa constate nulitatea absoluta a urmaririi penale in cazul fostei sefe AEP.

Concret, avocatul Tiliciu a explicat ca Anei Maria Patru i-ar fi fost impus un avocat apropiat denuntatoarei din dosar, Irina Socol, pe care aceasta l-ar fi cunoscut pentru prima data la DNA, intr-un birou in care s-ar fi aflat si ofiteri de politie judiciara. Este vorba despre avocatul Ovidiu Bulai. In acest sens, conform relatarilor de la TMB, Patru ar fi fost practic fortata sa renunte la toti avocatii sai din dosar si sa accepte sa fie aparata de Ovidiu Bulai. Incredibil este ca, potrivit sustinerilor facute la Tribunalul Bucuresti de Tiliciu, avocatul Ovidiu Bulai i-ar fi acordat consulta in trecut Irinei Socol, iar aceeasi Irina Socol ar fi fost cea care l-ar fi platit pe Ovidiu Bulai pe durata intregii urmariri penale din dosarul Anei Maria Patru.

Mai mult: Tiliciu a precizat in fata judecatorului de camera preliminara ca Patru ar fi fost lipsita de aparare loiala si corecta, fiind indrumata sa renunte la nota de probatiune care ar fi putut fi in defavoarea denuntatoarei Irina Socol.

Pe de alta parte, in timpul aceleasi sedinte de la Tribunalul Bucuresti, avocatul Daniel Tiliciu a acuzat si modul in care procurorii DNA au reusit sa o convinga pe Ana Maria Patru sa isi recunoasca faptele de care este acuzata. Aflata dupa gratii la momentul negocierii, fostei sefe AEP i s-ar fi promis ca va beneficia de o masura preventiva mai blanda daca va recunoaste acuzatiile, ceea ce nu s-a intamplat, parchetul Codruței Kovesi solicitând prelungirea arestului preventiv.

Totodata, conform acelorasi surse, avocatul Daniel Tiliciu a dezvaluit ca imaginile de pe camerele video din DNA ar arata cum Ana Maria Patru da o declaratie in fata procurorilor, citind de pe o foaie scrisa de mana de avocatul Ovidiu Bulai, caruia ii cere de mai multe ori lamuriri intrucat nu intelegea scrisul acestuia. Mai mult, apararea a explicat ca Ana Maria Patru plangea in momentul in care i se puneau intrebari de catre procuror, intrebari care nu erau insa consemnate in declaratie.

Citiți AICI mai multe amănunte zguduitoare din acest caz.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *