Skip to content
Politică

Tribunalul București trimite alegerea primarilor într-un singur tur la Curtea Constituţională

O instanţă a Tribunalului Bucureşti a decis, sâmbătă, să admită o excepţie de neconstituţionalitate ridicată asupra a două articole din Legea alegerilor locale, printre care şi cel prin care s-a stabilit alegerea primarilor într-un singur tur. Dosarul va merge acum la Curtea Constituțională.

Judecătoarea Luminiţa Calciu, de la Tribunalul Bucureşti, a decis, sâmbătă, să trimită la Curtea Constituţională o excepţie de neconstituţionalitate ridicată de candidatul independent Liviu Avram la funcţia de primar general al Capitalei, scrie adevarul.ro.

În demonstrarea argumentaţiei sale, candidatul a vorbit despre manipularea legislaţiei electorale în favoarea partidelor aflate la putere, în sensul că partidele care au votat cu majoritate covârşitoare această lege au şi cei mai mulţi primari în funcţie, iar un singur tur de scrutin favorizează net primarii în funcţie faţă de ceilalţi candidaţi.

Citeste si: Liviu Avram explică motivul din spatele candidaturii la PMB și a contestației de la Tribunalul București: Nimeni nu a avut îndrăzneala…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *