Skip to content
Sălaj Știri locale

Tribunalul Sălaj îşi suspendă activitatea timp de o săptămână

Forumul Judecatorilor Justitie

Tribunalul Sălaj anunţă suspendarea activităţii în perioada 22-28 ianuarie, în semn de protest faţă de posibila abrogare a pensiilor de serviciu pentru angajaţii din sistemul judiciar, scrie agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei menţionate, forma de protest şi perioada au fost decise prin vot, în unanimitate, marţi, în cadrul unei Adunări Generale a Judecătorilor de la Tribunalul Sălaj.

Judecătorii din Sălaj au decis astfel să susţină demersurile personalului auxiliar de specialitate din instanţe şi parchete de menţinere a dreptului la pensia de serviciu şi de respingere a propunerii legislative privind abrogarea dispoziţiilor legale care reglementează pensia de serviciu pentru această categorie de personal.

De asemenea, Adunarea Generală a Judecătorilor de la Tribunalul Sălaj a adoptat o hotărâre de susţinere a avizului negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii în aprilie 2019 proiectului de lege privind abrogarea dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu.

„Cu majoritate de voturi s-a hotărât adoptarea unei forme concrete de protest ce va consta în suspendarea activităţii de judecată a Tribunalului Sălaj, începând cu data de 22 ianuarie 2020, până la data de 28 ianuarie 2020, inclusiv. În această perioadă nu se va suspenda activitatea tribunalului în ceea ce priveşte soluţionarea cauzelor cu caracter urgent în materie penală şi în materie civilă”, se mai arată în comunicatul menţionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *