Skip to content
Societate

Trif: Turismul balnear este una din cele mai importante resurse turistice ale României

Turismul balnear este una din cele mai importante resurse turistice ale României, având în vedere că o treime din izvoarele minerale ale Europei se regăsesc pe teritoriul ţării noastre, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, scrieagerpres.ro.

Strategia pentru Dezvoltarea Turismului Balnear este primul document asumat de Guvernul României care stabileşte obiectivele pentru dezvoltarea acestui sector turistic care poate fi valorificat 365 de zile pe an, indiferent de condiţiile atmosferice. Turismul balnear este una dintre cele mai importante resurse turistice ale României, având în vedere că o treime din izvoarele minerale ale Europei se regăsesc pe teritoriul ţării noastre. Strategia adoptată astăzi (joi, n.r.) de Guvern nu abordează turismul balnear doar din punct de vedere al turismului medical ci şi din punct de vedere al turismului de wellness, care atrage din ce în ce mai mulţi turişti la nivel mondial. Este important ca turismul balnear să îşi regăsească gloria de altădată şi să atragă din ce în ce mai mulţi turişti în ţara noastră, fie că vorbim despre turişti care vor să îşi vindece diverse afecţiuni, fie că vorbim de cei care vor să se relaxeze„, a subliniat ministrul Turismului.

Guvernul a adoptat, joi, Strategia pentru Dezvoltarea Turismului Balnear, act normativ care aprobă principalele obiective care trebuie realizate pentru dezvoltarea turismului balnear. Printre obiectivele prevăzute în această strategie se numără sprijinirea dezvoltării turismului medical, dar şi al celui de tip wellness, precum şi promovarea ofertei turistice de acest tip.

Adoptarea Strategiei pentru Dezvoltarea Turismului Balnear întăreşte celelalte măsuri luate de Executiv pentru stimularea acestei forme de turism, cum ar fi eliminarea redevenţelor pentru utilizarea apelor geotermale şi minerale în scop turistic dar şi Programul de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare„, se precizează în comunicatul ministerului de resort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *