Skip to content
Politică

Trio-ul Ponta-Constantin-Rebega, la cârma unui Front Național de România

aktual24.ro

Revenirea cuplului Daniel Constantin-Victor Ponta pe scena politică sub umbrela unui nou partid de factură naționalistă este pe cale să ridice serioase semne de întrebare asupra intereselor politice a celor doi și asupra surselor de finanțare a partidului, în contextul în care, noua grupare ar putea fuziona din toamnă cu partidul Forța Națională, un partid-satelit din România  al celebrului Front Național, condus de Marine Le Pen.

Forța Națională este un partid condus de europarlamentarul Laurențiu Rebega, fost membru PC și finul lui Daniel Constantin, în Parlamentul European acesta fiind afiliat grupului de extremă dreaptă Europa Națiunilor și Libertății.

Rebega s-a întâlnit,  săptămâna trecută, la Bruxelles, cu profesorul Ted Malloch, un universitar cu vederi anti-europene din SUA, pe care Donald Trump al vrea să îl împingă drept amabasador al Statelor Unite pe lângă UE, relatează evz.ro.

Printre ideile promovate de Malloch în ultimele luni se numără recomandarea dată Greciei de a renunța la euro și a adopta dolarul american ca monedă oficială, prevestirea sfârșitului Uniunii Europene și compararea proiectului politic UE cu cel al fostei URSS.

Daniel Constantin va lansa astăzi noul său proiect politic, denumit PRO România, în btomană fiind programat un congres în care se vor discuta și viitoarele alianțe și fuziuni, Forța Națională fiind un potențial partener al partidului creat de Constantin și susținut de Ponta.

Pe lângă gruparea de buzunar a finului, Constantin mai poate racola și rămășițele PRU, o altă grupare cu tentă naționalistă lansată de tandemul Ghiță-Ponta înaintea alegerilor locale din România.

În urmă cu un an, gruparea de extremă drepata din Franța, Frontul Național a trecut printr-un scandal imens după ce Marine Le Pen a fost acuzată ca primit finanțări ilegale prin intermediul unor grupări controlate de Kremlin. La această oră, soarta partidului lui Constantin pare să oscileze între posibilele finanțări care pot veni din Rusia prin intermediul PRU sau pe o linie anti-europeană de peste Atlantic, întreținută prin legăturile lui Rebega cu controversatul profesor Ted Malloch.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *