Skip to content
Opinii & Analize

Trist, dar adevărat: Principesa Margareta a călcat în PSD

Iarăşi condamnatul penal Liviu Dragnea a păşit, triumfalist, în Palatul Elisabeta, „descălecare” ce reprezintă o palmă dureroasă aplicată regaliştilor şi românilor de bună-credinţă. Întrucât asocierea Casei Regale (la solicitarea Principesei Margareta!) cu „baronetul” Dragnea prejudiciază ireversibil ideea de monarhie.

În primul rând, interesele personale ale exponenţilor Casei Regale – bani de la buget (alocaţi lunar şi anual), viză de flotant la Palatul Elisabeta ş.a.m.d. – nu pot justifica (indiferent de optica în care ne-am raporta la această chestiune) întovărăşirea unor veritabile capete încoronate cu un politician condamnat penal, care conduce partidul ctitorit de nomenclaturistul Ion Iliescu.

În fapt, strategică din fire – şi pe deplin conştientă că, după moartea Regelui Mihai, ar putea risca expulzarea din Palatul Elisabeta –, Principesa Margareta a dat curs unei ziceri româneşti: „Fă-te frate cu dracu’ până treci puntea”. Numai că, moralmente, nu există punţi care să traverseze văgăuna fără fund ce ar trebui să separe Casa Regală de partidul lui Ion Iliescu, deoarece angrenarea Moştenitorului Coroanei în hora şmenurilor politice marca PSD nu face decât să valideze abdicarea Regelui Mihai din 30 decembrie 1947. Totuşi, Principesa Margareta a găsit de cuviinţă „să uite” (din pure raţiuni mercantile) că nomenclaturistul Ion Iliescu – urmărit penal în dosarul Mineriadei din iunie 1990 – şi uneltele lui i-au hăituit tatăl, înarmaţi, pe şoselele patriei.

La polul opus, Liviu Dragnea şi PSD au înregistrat o nesperată victorie. Zâmbăreţ, baronetul de Teleorman şi-a tras o poză de zile mari, la dreapta Principesei Margareta, chiar în faţa portretului Regelui Mihai (pe care l-a şi acoperit parţial). Cu alte cuvinte, condamnatul penal Liviu Dragnea e mai frecventabil ca o biserică, dacă însăşi Principesa îl gratulează cu astfel de onoruri princiare! De asemenea, PSD a furat startul şi „a luat faţa” PNL, pozând în străjerul Monarhiei româneşti. Totul la solicitarea Principesei Margareta. Pe bune, există ceva mai caraghios?!

Finalmente, premierul Dacian Cioloş a luat act de dramoleta operată la Palatul Elisabeta şi s-a grăbit să rezolve, cu viteza luminii, problemele financiare ale Casei Regale. Un proiect de lege iniţiat de Secretariatul General al Guvernului stipulează recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale a României ca poziţie de demnitate publică, printre atribuţiile căruia se află şi adoptarea Statutului Casei Regale a României. Totodată, Casa Regală ar putea căpăta personalitate juridică, fapt ce îi va permite să primească bani şi de la bugetul de stat. De asemenea, Palatul Elisabeta va putea fi folosit gratuit de familia regală, timp de 99 de ani, iar Şeful Casei Regale va primi, lunar, indemnizaţie ca orice alt fost şef de stat.

Cu toate acestea, regaliştii nu vor uita prea curând ziua în care Principesa Margareta a călcat în PSD.

Răzvan Gheorghe este scriitor şi jurnalist politic. Licenţiat al Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii Bucureşti, a debutat la cotidianul ZIUA, în 2004. În prezent, este redactor al ziarului Evenimentul Zilei și editorialist PSnews.ro.

8 comentarii la “Trist, dar adevărat: Principesa Margareta a călcat în PSD

  1. Cine mai e si individa asta, ca pe teleormanean il stim cat de kkomunist e, si ce legatura are ea cu Romania Regala? Si bonus, de cand pana cand e „mostenitoarea Coroanei”? Poate fi, cel mult mostenitoarea Casei de Rasaduri Aguda….:D

  2. Ce articol penibil! Nu-mi vine sa cred cata ignoranta si naivitate, ca sa nu le spun altfel. Pai cum vreti dvs, domnule jurnalist, sa fie restaurata monarhia, ca inteleg ca asta e telul, nu?, daca nu prin votul si largul concurs al fortelor politice din Parlament??? Printre care partide figureaza pe primul loc PSD-ul! Deci CUM anume va imaginati comportamentul Casei Regale azi cand vorbim, de exemplu ar trebui sa spuna ca nu vor sa aiba nicio tangenta, nici sa se intalneasca macar, in nicio circumstanta, cu PSD-ul? Ei sunt familie regala SI pt alegatorii PSD-ului, NU doar pt cei ai PNL-ului sau ai altui partid! Ei sunt ai tuturor romanilor. Dar poate ca asta nu se intelege inca, e greu de priceput de niste capete infierbantate de monarhisti-talibani, care considera ca DOAR ei reprezinta adevaratul popor, doar ei au legitimitate, doar ei au dreptul sa fie reprezentati de Familia Regala, etc. Cu alte cuvinte, in viziunea lor, si vad ca si a dvs, monarhia ar insemna asa o preluare a puterii de catre Casa Regala printr-un fel de lovitura de stat, in care sa fie pus intre paranteze Parlamentul cu partidele politice, eventual sa-i judece ei si pe vinovatii de mineriade si de toata coruptia din tara, sa se substituie si justitiei, nu doar legislativului. Sincer, nu stiu pe ce lume traiti!

  3. Aveți dreptate domnule Cristian. Acest ziarist, și – din păcate – mulți asemenea lui, încurcă rău de tot borcanele.

  4. Principesa Margareta este sub papucul soțului ei domnul Radu Duda (cel care i-a premiat si felicitat pe jandRmji batausi din 10 august). Dansa nu are ahtoritate, zi nu are ddept de cuvant tocmI pentru că se teme xa ar fi expulzată! Deci nu putem avea lretentii de la o persoană fără demnitate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *