Skip to content
Politică

TROCUL candidaturii lui Tăriceanu. Disperarea lui Dragnea DINAMITEAZĂ PSD! EXCLUSIV SURSE

Cotidianul

Recent pus pe tapet chiar de Liviu Dragnea, scenariul privitor la eventualitatea prezidențiabilului unic Călin Popescu-Tăriceanu, care ar pune PSD într-o postură fără precedent – aceea de a nu nominaliza un candidat propriu la linia de start a cursei pentru Cotroceni, deși este cel mai mare partid din România –, stârnește ample nemulțumiri în formațiunea celor trei trandafiri.

Potrivit surselor PSnews.ro, disponibilitatea lui Dragnea de a-i oferi lui Tăriceanu statutul de candidat unic al coaliției de guvernământ, în schimbul unor condiționări explicite, i-a pus pe jar atât pe baronii care au susținut fronda ex-premierului Mihai Tudose, cât și pe unii dintre apropiații șefului PSD, care consideră că teleormăneanul cedează mult prea ușor presiunilor exercitate de șeful Senatului.

Tensiuni pe toate fronturile

Mai vechii contestatari ai lui Liviu Dragnea – printre care Niculae Bădălău, Adrian Țuțuianu, Mihai Tudose și Ecaterina Andronescu – consideră că Gabriela Firea este singura soluție firească pentru prezidențiale, invocând sondajele de opinie care o prezintă pe primărița Capitalei drept cel mai bine cotat lider al PSD. Conform acelorași surse, cu ”soluția” Tăriceanu nu sunt de acord nici Dumitru Buzatu, șeful social-democraților vasluieni, și nici Marian Oprișan, baronul din Vrancea. De notat că, indiferent de tabăra din care fac parte, pe liderii amintiți i-a deranjat foarte mult și faptul că Dragnea a anunțat disponibilitatea PSD de a-l importa pe Tăriceanu într-o emisiune tv, fără a se fi discutat despre așa ceva în forurile de conducere ale formațiunii. Nemulțumiri sunt și la baza partidului, numeroși primarii avertizând, în spatele ușilor închise, că, dacă scenariul lui Dragnea va intra în linie dreaptă, le va fi foarte greu să le explice votanților tradiționali ai PSD de ce vor fi nevoiți să voteze pentru un candidat din alt partid, cu atât mai mult cu cât relațiile dintre social-democrați și ALDE nu au fost întotdeauna foarte bune, și acum cu atât mai puțin.

Sarabanda trocurilor

În realitate, întreaga suflare din PSD știe că Dragnea e dispus să-i ofere lui Tăriceanu statutul de prezidențiabil pentru a se asigura că liderul ALDE nu va da înapoi în procesul impunerii modificărilor aduse legilor Justiției și Codurilor penale, dar și pentru a forța ralierea acestuia unor demersuri mult dorite de șeful social-democraților. În acest sens, nu trebuie să subestimăm disperarea lui Liviu Dragnea, aflat într-o cursă contracronometru cu dosarul angajărilor fictive care amenință să-l oblitereze, în toamnă sau la primăvară, poate chiar în buza alegerilor europarlamentare. Pe cale de consecință, unica soluție rapidă care i-ar rezolva problemele lui Dragnea rămâne infama Ordonanță de Urgență privind amnistia și grațierea, procedură căreia Tăriceanu încă i se opune, negociind la sânge fiecare pas în spate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *