Skip to content
Politică

Trocul cerut de Tăriceanu pentru a accepta suspendarea lui Iohannis. Spaimele lui Dragnea EXCLUSIV SURSE

ziare.com

Deși capii PSD-ALDE depun eforturi considerabile zilele acestea, pentru a salva aparențele unui concubinaj politic fericit, în spatele ușilor închise ale coaliției guvernamentale relațiile sunt din ce în ce mai tensionate, riscând să degenereze într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat, în condițiile în care șeful Senatului – l-am numit pe ”aliatul” Călin Popescu-Tăriceanu – se încăpățânează să-l contreze pe Liviu Dragnea, prin luări de poziție oficiale, în ceea ce privește eventualitatea demarării procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.

CITIȚI ȘI: Dezlegarea ENIGMEI: De ce e OBSEDAT Dragnea de SUSPENDAREA lui Iohannis! EXCLUSIV

Potrivit surselor PSnews.ro din conducerea PSD, marea disperare a lui Dragnea e cauzată de faptul că, în lipsa suspendării lui Iohnnis, șeful din Kiseleff nu are nici cea mai infimă garanție că noile coduri penale modificate vor deveni literă de lege la timp pentru a-l scăpa de o condamnare cu executare definitivă în dosarul angajărilor fictive (detalii în linkul de mai sus).

În cele ce urmează, PSnews.ro vă prezintă o serie de alte cauze care dinamitează la propriu coaliția PSD-ALDE.

În căutarea unui troc

Liviu Dragnea și apropiații săi îi reproșează lui Tăriceanu că a intrat deja într-o precampanie electorală mascată, în perspectiva alegerilor prezidențiale din 2019, și că recentele sale poziții reprezintă, în fapt, exerciții de imagine care au scopul de a-i spori capitalul politic. Conform acelorași surse, Dragnea îl suspectează pe Tăriceanu că, prin astfel de contre strategice, vrea să-i forțeze mâna pentru a-i fi admisă intrarea în cursa pentru Cotroceni din postura de unic candidat al coaliției PSD-ALDE, în schimbul acceptării unei eventuale suspendări a președintelui Iohannis.

Tăriceanu, mai plăcut de PSD-iști decât Dragnea!

Aceleași surse ne-au dezvăluit că altă nemulțumire majoră a lui Liviu Dragnea este că, potrivit analizelor interne, creșterea din sodaje a ALDE (umflată vizibil în sondajele comandate și plătite chiar de alianță) ar fi cauzată de atragerea unor segmente electorale care, până de curând, votau cu PSD, iar existența unor vase comunicante nu flatează absolut deloc PSD, mai cu seamă pe fundalul eroziunii abrupte cauzate de marile probleme și bâlbe ale guvernării, din care ALDE iese mai puțin ciufulită. De asemenea, Dragnea nu-l iartă pe Tăriceanu pentru că a comadat sondaje în care el, șeful PSD, este cotat la puțin spus „umilitorul” procentaj de 7-8% încredere.     

”Trebuie să existe un motiv politic și constituțional solid!”

Amintim că joi seară, la Antena 3, Tăriceanu a specificat că nu există în prezent motive constituționale solide pentru suspendarea lui Klaus Iohannis. „Atâta vreme cât preşedintele va respecta Constituţia, va lăsa ca lucrurile să evolueze normal în acest demers de a scoate mizeria la suprafaţă, mizeria însemnând toate componentele statului paralel, nu ştiu dacă suspendarea mai trebuie să fie prima preocupare. Trebuie să existe un motiv politic şi constituţional solida spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Dragnea vede ”balauri”…

O poziție diametral opusă fusese exprimată de ”aliatul” Liviu Dragnea, cu doar o seară înainte, în același platou de televiziune”În această perioadă, cu cât vor fi mai mulți oameni cu curaj, cu atât vom avea o șansă uriașă. Putem reveni la o situație mai rea decât acum. Un astfel de balaur dacă nu este stârpit în totalitate, lucrurile se vor înrăutăți! Să avem un sistem nou, sănătos, care să funcționeze după reguli 100% democratice”, a tunat și a fulgerat Dragnea.

Facem precizarea că singurii lideri ai PSD care s-au hazardat să susțină că suspendarea președintelui Klaus Iohannis este o problemă de actualitate sunt Adrian Țuțuianu (vicepreședinte și baron de Dâmbovița) și secretarul general adjunct, Codrin Ștefănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *